Novi REKORD druge najvažnije kriptovalute, sada vredi više od 3.400 USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi REKORD druge najvažnije kriptovalute, sada vredi više od 3.400 USD

  Nakon što je juče prešla prag od 3.000 dolara, druga najpoznatija kriptovaluta Etereum ponovo je skočila i sada vredi čak 3.456 dolara.

  Ove godine vrednost novčića skočila 360%

  Interes za kriptovalute porastao je tokom protekle godine, dok je bitkoin kontinuirano obarao nove rekordne maksimume. Njegovom porastu pripisuju se brojni faktori, uključujući rastuće institucionalno interesovanje i velike kompanije poput Tesle, koje ulažu u ovaj digitalni novčić.

  Bitkoin se opisuje kao „digitalno zlato“ ili kao zaliha vrednosti u vreme geopolitičke pometnje ili nestabilnosti finansijskog tržišta, kao i zaštita od inflacije.

  Ali Etereum je drugačiji. Deluje više kao platforma na kojoj programeri mogu da grade aplikacije. Etereum je naziv mreže ili osnovne blokčejn tehnologije, dok je eter digitalna valuta koja se koristi za napajanje platforme.

  Takozvani pametni ugovori su ključna karakteristika Etereuma. To su ugovori koji se mogu automatski izvršiti pomoću koda.

  Upotreba etereuma postaje sve češća u takozvanim decentralizovanim finansijskim aplikacijama ili aplikacijama DeFi. To su finansijske usluge zasnovane na blokčejnu, poput kreditiranja, koje bi u teoriji mogle zaobići banke i brokerske kuće.

  Prošlog meseca, Evropska investiciona banka objavila je da je izdala svoju prvu digitalnu obveznicu za javno trgovanje na blokčejn platformi Etereum.

  Rastući broj DeFi aplikacija izgrađenih na Etereumu i rastući institucionalni interes za tehnologiju mogao bi biti objašnjene za nagli skok vrednosti digitalnog novčića.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE