Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi program EU kreditnih garancija u ProCredit banci 75 miliona evra za preduzeća u Srbiji

  Evropski investicioni fond (EIF) potpisao je ugovor o saradnji sa pet domaćih banaka koje će u narednom periodu realizovati garancijsku šemu „EU za Srbiju – finansiranje MSP“.
  Od ukupno raspoloživih sredstava u iznosu od 180 miliona evra, ProCredit banci kao lideru u finansiranju malih i srednjih preduzeća na raspolaganju biće čak 75 miliona evra.

  Zahvaljujući ovom ugovoru o saradnji, Program za razvoj i inovacije preduzeća Zapadnog Balkana će u narednom periodu omogućiti ProCredit banci plasiranje 75 miliona evra kredita malim i srednjim preduzećima uz garancijsku šemu „EU za Srbiju – finansiranje MSP“. Za mala i srednja preduzeća ovo znači pre svega lakši pristup finansiranju uz manji zahtev za obezbeđenjem i niže kamatne stope u odnosu na standardne kredite iz ponude banke.

  ProCredit banka je veoma ponosna na činjenicu da je prepoznata od strane Evropskog investicionog fonda i Vlade Republike Srbije kao lider u finansiranju malih i srednjih preduzeća. To znači da će u narednom periodu naša banka sama imati na raspolaganju skoro 50% od ukupno raspoloživih sredstva. Tim sredstvima planiramo da malim i srednjim preduzećima dodatno olakšamo pristup finansiranju, što je često i najveća prepreka za njihov razvoj – rekao je Ivan Smiljković, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

  Po njegovim rečima, ova garancijska šema će obezbediti finasiranje projekata, pre svega, onim preduzećima koja su spremna da inoviraju, unaprede tehnološke procese i uvedu nove proizvode i usluge, a da pri tom nemaju dovoljno obezbeđenje za standardne kredite.

  Za ProCredit banku ova garancijska šema nije novina. U prethodnom periodu ProCredit banka je putem garancijskih šema (InnovFin i WBEDIF 2017) plasirala više od 160 miliona evra i na taj način dokazala liderstvo u segmentu podrške finansiranja inovativnih malih i srednjih preduzeća – naglasio je Smiljković.

  Izvor: BIZLife

  Foto: ProCredit banka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE