Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  cene goriva

  NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih 7 dana plaćati benzin i dizel

  Nove cene goriva važiće do sledećeg petka kada će ministarstvo objaviti novi cenovnik.

  Evrodizel će se od danas od 15 časova prodavati po ceni od najviše 215 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 190 dinara za litar, objavilo je Minsitarstvo trgovine.

  Cena dizela se, u odnosu na ovonedeljne cene, nije menjala, a benzin je pojeftinio za dva dinara. Prethodne nedelje evrodizel je koštao najviše 215 dinara po litru, a benzin 192 dinar.

  Najviša maloprodajna cena evrodizela, prema uredbi koju je propisala Vlada Srbije, dobija se kada se prosečna veleprodajna cena ovog derivata uveća za sedam dinara.

  gas gorivo pumpa pixabay

  Nove cene goriva (Pixabay)

  Vlada Srbije je juče usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte čime je njeno trajanje produženo do 31. avgusta tekuće godine, a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda građana Srbije.

  Takođe je doneta i odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na naftne derivate- olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 15 odsto od objavljenih usklađenih iznosa akciza. Na sednici je produžena i odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590 za još 7 dana.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE