Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novaston platforma, Schneider Electric i Novkabel razvijaju moderan poslovno-logistički centar u Novom Sadu

  Niče nova oaza za IT stručnjake na preko 17.000 m2 površine

  Novaston platforma ekskluzivni je partner kompanijama Schneider Electric i Novkabel u razvoju najnovijeg poslovno-logističkog centra u Novom Sadu, a prvi projekat će biti rekonstrukcija nekadašnje industrijske hale Novkabela u visokotehnološki objekat od bruto 17.000 m2 površine, čije se otvaranje očekuje 2022. godine.

  CEO Novaston platforme Mia Zečević je ukazala da je ovaj projekat jedan od važnih koraka kompanije ka postizanju strateškog cilja – pozicioniranja na domaćem i regionalnom tržištu u sektoru poslovnog prostora i logistike.

  „Ovo je veoma značajan projekat za Novaston platformu koja učestvuje u celom procesu – od pronalaženja adekvatne lokacije, zatim uvezivanja investitora i klijenata (zakupaca), do projektovanja i realizovanja striktnih i najviših ekoloških i energetskih zahteva. Da ideja privlačenja novih IT stručnjaka i mladih inženjera ima potencijal potvrdila je globalna kompanija Šnajder elektrik (Schneider Electric), koja je pokazala interesovanje za tu lokaciju i odlučila da preseli svoj Razvojni centar u prvu od hala tog kompleksa.To je posebno značajno, imajući u vidu da će upravo ovaj objekat biti jedan od najsavremenijih u Srbiji, koji će potrebnu energiju obezbeđivati iz obnovljivih izvora“, izjavila je Mia Zečević.

  Novaston platforma strateški koordiniše ceo proces razvoja ovog modernog poslovno-logističkog centra putem konsultantske uloge u vezi sa projektovanjem, upravljanjem i promocijom projekta. Tako će rekonstruisani objekat nekadašnje hale Užare imati i savremena arhitektonska rešenja, poput galerije, duple staklene fasade i zimske bašte, a biće opremljen i najsavremenijim sistemima iz proizvodnog programa kompanije Schneider Electric u oblasti elektroenergetike. Takođe, biće izgrađen moderan Data centar po najstrožim bezbednosnim standardima, jer se u Novom Sadu, između ostalog, kreira ADMS (Advanced Distribution Management Software) – napredni softver za upravljanje elektronergetskim mrežama širom sveta. Istovremeno, da bi ova rekonstrukcija bila u skladu sa ovim delom istorijsko-ekonomskog identiteta Novog Sada, nasleđeni park unutar kompleksa će biti očuvan i obogaćen novim drvećem i zelenilom.

  Fabrika optičkih kablova Novkabel je skoro sto godina bila jedan od ekonomskih simbola grada i svojevrsna preteča IT industrije. Ovom rekonstrukcijom nekadašenje hale Užare počeće oživljavanje kompleksa koje će u budući poslovno-logistički centar privući i druge kompanije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE