Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novak Đoković

  Australijanci popustili: Novak Đoković bi mogao da igra u Melburnu 2023.

  Novak Đoković bi mogao bi da zaigra na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru 2023. uprkos tome što mu je zabranjeno da podnese zahtev za vizu na period do tri godine nakon deportacije ove godine.

  Nova laburistička Vlada ublažila je svoja pravila o međunarodnim dolascima. Stranci više ne moraju da prijavljuju svoj status vakcinacije.

  Đoković, koji nije vakcinisan, bio je u centru pažnje međunarodnih medija kada mu je Morisonova Vlada dva puta ukinula vizu u januaru ove godine. Srpski teniser je pobedio u jednom sudskom sporu, ali nije uspeo pre nego što je deportovan.

  Prema australijskom zakonu, nalog za deportaciju prati period isključenja do tri godine.

  Đokovićev menadžerski tim je svestan popuštanja Vladinih imigracionih zahteva. Veruje se da razmatra podnošenje zahteva za oslobađanje od zabrane ponovnog ulaska jer su razlozi za prvobitno ukidanje vize sada zastareli.

  Relaksirana pandemijska ograničenja stupaju na snagu od srede na osnovu najnovijih medicinskih saveta, rekao je savezni ministar zdravlja Mark Batler.

  „Glavni medicinski službenik je savetovao da više nije neophodno da putnici deklarišu svoj vakcinalni status kao deo upravljanja COVID-om“, rekao je Batler.

  Novak Đoković

  Novak Đoković (Screenshot)

  Kakve probleme je imao Novak Đoković u Australiji?

  Podsećamo, Đoković je prvobitno dobio vizu za ulazak u Australiju u januaru ove godine nakon što je dostavio potvrdu zdravstvenih organa Srbije. Njom se potvrđuje da se nedavno oporavio od Covida-19. Reč je o retkom izuzeću, koje je bilo dostupno u to vreme prema smernicama ATAGI.

  Po dolasku na aerodrom u Melburnu Đokovića su zadržale granične snage. Tadašnji ministar za imigraciju Aleks Houk mu je poništio vizu, da bi je poništio Federalni okružni i porodični sud.

  Đokoviću je viza po drugi put ukinuta jer je Vlada tvrdila da je on sportska ikona i uzor. Njegovo prisustvo potencijalno bi izazvalo antivakcinalno raspoloženje u određenim delovima australijske zajednice, naveli su tada.

  To se desilo uprkos tome što je Vlada u sudskim dokumentima priznala da je Đoković u to vreme predstavljao „zanemarljiv zdravstveni rizik“ za Australijance. Bila je spremna da prihvati da je ušao u zemlju sa važećom vizom u skladu sa zdravstvenim preporukama ATAGI.

  IZJAVA DANA: Đokoviću smetaju dvostruki aršini i „politička logika“

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP, Screenshot YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE