Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova vina u PIK „Oplencu”

  Vinarija PIK „Oplenac” nalazi se u Topoli, duhovnoj i vinskoj prestonici Srbije. Stranice svoje istorije počela je da ispisuje 1948. godine.

  Poslovanjem u okviru čuvenog, po kvalitetu prepoznatljivog preduzeća „Navip Oplenac”, vinarija je imala u svom posedu skoro 700 hektara vinograda. Do početka devedesetih godina svojim kapacitetima i kvalitetom našla se na vrhu u toj oblasti u Jugoslaviji. Verujemo da je i dalje živo sećanje na: „Rajnski rizling”, „Zlatnu Oplenku”, „Oplenački crni biser”, „Smederevku”, „Leoni” i druge.

  Godine 2014. PIK „Oplenac” je postao privatno vlasništvo. Došlo je do rekonstrukcije i značajnih ulaganja u opremu. Poznata i priznata vinarija, sada u novom ruhu, pleni svojom raskošnom lepotom i otmenošću.

  U danima koji mirišu na zrelo grožđe PIK „Oplenac” nam predstavlja nova, barikirana vina CONSTANTA MUSE, sorte „šardone”, „sovinjon blan” i „roze”. U njih su nesumnjivo uloženi veliki trud i ljubav, znanje i umeće enologa. Specifičan sortni miris prožet diskretnim tonovima barika zagolicao je maštu onih koji su imali prilike da probaju ova dugo najavljivana vina.

  Intrigantno, zavodljivo, drugačije, inspirativno – utisci su vinskih hedonista nakon prvog ispijenog gutljaja.

  CONSTANTA MUSE CHARDONNAY 2016

  Slamastožute boje sa zelenkastim odsjajem.

  Složenog sortnog mirisa, prožet diskretnim tonovima plemenitog barika i buternim notama, koje upotpunjuju olfaktivne senzacije. Ukus je pun, glatke kremaste teksture, sa vibrantnim kiselinama, koje vino čine živahnim i pitkim.

  CONSTANTA MUSE SAUVIGNON BLANC 2017

  Svetložute boje sa zelenom refleksijom. Miris je složen sa izraženom sortnošću, u kome se spoznaju tonovi egzotičnog voća, ogrozda i zrelog grejpfruta. Znalački ukomponovani plemeniti tonovi barika čine miris provokativnim i inspirativnim. Ukus je pun, dobre ravnoteže, glatke teksture, topiv, prava eksplozija arome u ustima, što ga čini dugim u završnici i postoja- nosti arome.

  CONSTANTA MUSE ROSE 2017

  Svetlije roze boje sa zagasitim tonovima. Miris diskretno voćni, prožet jasnim tonovima barika. Ukus je pun, snažan, čvrste strukture i dobre postojanosti arome.

  U hladnim danima koji predstoje ugrejte srce i dušu, nazdravite životu čašom dobrog vina iz novog asortimana vinarije PIK „Oplenac”.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE