Nova pravila muškog „ofis stila“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova pravila muškog „ofis stila“

  Stara pravila odevanja za posao odavno više nisu popularna. Ovo je u isto vreme i dobro i loše. Dobro je, zato što nikada niste imali više mogućnosti da prilagodite sopstveni stil poslovnom okruženju. Loše je, zato što je to ujedno i prilika da napravite katastrofalne greške kada je moda u pitanju.

  Evo kako Esquire savetuje da se obučete za svaku poslovnu priliku:

  Ako želite da sačuvate posao i vašu reputaciju, i dalje treba da se oblačite u skladu sa porukom koju želite da pošaljete. Ali sada sve zavisi od konteksta. Kakva je kancelarija u kojoj radite? Kako se vaše kolege i vaši nadređeni oblače? Da li je duks zaista jedina „uniforma“ za IT stručnjaka? (Odgovor na poslednje pitanje je jedno veliko NE).

  Da, možete da nosite džins u ofisu. I majica sa printom je u redu. Poenta je u tome da budete dovoljno kreativni da ostavite utisak, ali i dovoljno profesionalni da ne pošaljete pogrešnu poruku.

  Ako ne želite da budete od glave do pete u odelu i cipelama, možete vaš stil samo „začiniti“ jednim komadom koji će privući pažnju. U ležernoj varijanti to može biti elegantan i neobičan sako.

  Kada pomislite na korporaciju prvo vam je u glavi slika odela i tu dolazi kravata kao imperativ. Zašto biste nosili kravatu svaki dan? Ako odigrate kako treba, možete sačuvati modne dodatke za bitne događaje i sastanke.

  Kada radite od kuće, vas niko ne vidi i samim tim se ne trudite da bilo koga impresionirate. Ali ipak, trebalo bi da imate na sebi pantalone… i majicu. Odaberite udobnu majicu, ali onu u kojoj vas može videti bilo ko ko radi sa vama. Majica je ovde najbitnija za slučaj da imate hitan video poziv.

  Koliko god da planirate vaš dan do detalja, nekada će nešto da iskrsne, planovi se menjaju, i na to ne možete da utičete.

  Bićete pozvani na bitan sastanak ili neki elitniji događaj neplanirano – zato morate da imate pri ruci sako za hitne slučajeve. Mornarsko plavi, sivi ili možda čak i crni. Svejedno je, neka to bude vaš komad na koji možete da se oslonite u nepredviđenim situacijama.

  Izvor: BIZLife, Esquire

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE