Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova ministarka privrede PROTIV suvišne papirologije

  Ministarka privrede Anđelka Atanasković rekla je da će pružiti podršku realizaciji budućih planova Agencije za privredne registre (APR), naročito u oblasti digitalizacije, koja bi smanjila suvišnu papirologiju i dodatno unapredila poslovanje privrednih subjekata.

  Ona je u okviru upoznavanja sa resorom i radom agencija u nadležnosti Ministarstva danas razgovarala sa direktorom APR Milanom Lučićem o planovima te institucije, navodi se u saopštenju.

  Lučić je ministarku upoznao sa nadležnostima i tekućim poslovima Agencije, kao i radom arhiva APR u Rakovici u okviru kojeg će korisnici moći, na još jednom mestu, da obavljaju administrativne poslove u Agenciji.

  Time je, prema njegovim rečima, građanima obezbeđena veća dostupnost usluga te institucije.

  „Predstavnici Agencije su upoznali ministarku privrede i njene saradnike sa aktivnostima koje su preduzete na objedinjavanju arhive značajne za privredu zemlje, koja datira od 1947. godine do danas i koju čini oko 35 kilometara papirne arhivske građe i dokumentarnog materijala, nastale u radu Agencije kao i ona koja je preuzeta od drugih državnih organa u čijoj je nadležnosti bilo vođenje registara pre osnivanja Agencije“, dodaje se u saopštenju.

  Osim papirne, arhivu čini i elektronska arhiva, sa skeniranim dokumentima, a građani mogu da pristupe kompletnoj arhivi u prostorijama arhive, u Brankovoj ulici i u Ulici oslobođenja 1b u Rakovici, gde je korisnicima stavljena na raspolaganje dobro opremljena i prostrana čitaonica.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE