Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova ministarka očekuje da strane investicije PREMAŠE dve mlrd. EUR

  Nova ministarka privrede Andjelka Atanasković, izjavila je da interesovanje stranih investitora za Srbiju nije opalo uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa i da očekuje da direktne strane investicije ove godine budu veće od dve milijarde evra.

  „To sve pokazuje da smo na pravi način sproveli reforme i ojačali našu ekonomiju, kao i da je značajna promena investicionog okvira imala efekte“, istakla je Atanaskovićna panelu „Privredni rast – domaće i strane investicije“, u okviru „RE-set samita“ u organizaciji Adria medija grupe i Privredne komore Srbije.

  Ministarka je naglasila da investitori smatraju da je Srbija danas dobro mesto za razvoj poslovanja, sa dobrim ekonomskim ambijentom i političkom stabilnošću.

  „Nastavićemo sa aktivnom politikom privlačenja domaćih i stranih investitora koji imaju ista prava i obaveze, a težište će biti na dovodjenju što većeg broja visokotehnoloških kompanija“, najavila je Atanasković.

  Ona je napomenula da pažnju treba obratiti na dva bitna globalna trenda od kojih je prvi da će „u svetu rasti sve što ima veze sa digitalizacijom različitih sfera života, a digitalna komponenta preuzima primat u strukturi vrednosti svih proizvoda“, rekla je ministarka.

  Drugi je trend održivosti – energetska efikasnost, ponovna upotreba resursa, cirkularna ekonomija, klimatske promene, te ministarka smatra da će rasti firme koje se bave time.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE