Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikati premijerki: PUNA PLATA za obolele od kovid-19

  Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) uputio je dopis premijerki Ani Brnabić kojim traži da Vlada Srbije po hitnom postupku donese uredbu kojom bi se obezbedilo da zaposleni za vreme bolesti od koronavirusa ili izolacije primaju punu zaradu.

  „Tražimo da Vlada po hitnom postupku donese Uredbu, a da su poslodavci dužni da izmene propise i zaposlenima za vreme bolesti ili izolacije zbog koronavirusa obezbede mesečna primanja u punom iznosu, od 100 odsto osnovice za nakanadu zarade“, navodi se u dopisu.

  Dodaje se da poslodavce treba obavezati da u prvih 30 dana bolesti ili izolacije radniku zaradu isplate iz svojih sredstava, a da Vlada refundira 35 odsto.

  Od 31. dana bolesti ili izolacije poslodavci bi bili dužni da isplaćuju deo zarade iz sredstava obaveznog socijalnog osiguranja, a iz svojih sredastva razliku do punog iznosa.

  „Odgovorna država treba da učini sve da očuva ekonomsku stabilnost, a uredba bi imala ograničeno trajanje“, naveo je SSSS.

  Premijerka je novinarima rekla da su poslodavci dužni da radnicima isplaćuju ugovorenu zaradu, ali da će videti šta može da se dodatno uradi da se za vreme odsustva sa posla zbog pandemije isplaćuje puna zarada.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE