Nova godina, nova i pravila o PDV-u

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova godina, nova i pravila o PDV-u

  Iako su se mnogi poslodavci i računovođe protivili, početak primene novog pravilnika o evidenciji poreza na dodatu vrednost (PDV) neće biti još jednom odložen i on će po svemu sudeći početi da se primenjuje od 1. januara 2018. godine.

  Primena tog dokumen ta već kasni godinu dana, jer je trebalo da počne u januaru ove godine, ali je zbog brojnih primedbi, pre svega Unije poslodavaca Srbije i Saveza računovoda i revizora Srbije, primena odložena za godinu dana. Međutim, iako se pomenute organizacije i dalje protive uvođenju novih propisa, oni će početi da se primenjuju za mesec dana. Računovode su se bu nile jer smatraju da je novi pravilnik izuzetno kompli kovan i nije u skladu sa po litikom EU u ovoj oblasti. Kao glavnu zamerku navodili su razlike uporedi viši evidencije ovog poreza u Evropi i ono kako je pred viđeno po novom pravilni ku.

  Tako poreski obrazac u pojedinim zemljama predviđa popunjavanje deset stavki, u Nemačkoj 45, u Mađarskoj 90, dok u Srbiji trenutno svaki računovoda mora ispuni njih 100. Po novom pravilniku, ta brojka bi bila uvećana. Poslodavci su upozorili da što je komplikovaniji sistem naplate poreza, to ostavlja veću mogućnost za zloupotrebu.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Miljan Rajkovic

   Odlaze se za 1.7.2018. http://www.neobilten.com/novi-pravilnik-o-evidenciji-pdv-odlaze-se-pocetak-primene-za-1-jul-2018-godine/

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE