Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova fora za privlačenje investitora: Nema više državnih podsticaja

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da država više ne daje direktne podsticaje investitorima u Srbiji, već rekonstruiše napuštene fabričke hale tako da budu u funkciji, što kako je ocenio, investitorima odgovara.

  „Mi obično sada praktikujemo da ne dajemo, niti su investitori zainteresovani za direktne podsticaje, već država te hale rekonstruiše, dovede u stanje da mogu da budu u funkciji. To je sa naše tačke gledišta dobro, korisno, a investitorima odgovara“, rekao je Ljajić za televiziju Prva.

  On je kazao da danas u Srbiju dolaze dve kompanije koje će obilaziti gradove i opštine u Srbiji i gledati napuštene fabričke hale i dodao da će država uvesti taj model podsticaja i privlačenja turskih investitora.

  Ljajić je kazao da će do kraja godine, a najkasnije do kraja januara predsednik Srbije Aleksandar Vučić formalno otvoriti fabriku u Priboju koja već radi.

  „Ona već radi, ali nije bilo formalnog otvaranja. Tražimo datum kada predsednik može da dođe i otvori tu fabriku koja zaapošljava oko 200 radnika“, rekao je Ljajić.

  On je kazao i da su u toku radovi na rekonstrukciji hale u Malom Zvorniku zbog tekstilne fabrike koja će zapošljavati oko 300 radnika.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • novikorisnik

   A zašto preCednik mora da otvori fabriku? Da li je to neka mantra, za sreću/nesreću, ili samopromocija? Zašto mora da putuje tamo ako je fabrika već počela da radi, zašto da se troše sredstva iz budžeta da bi se naš preCednik reklamirao? Zar nije bolje tih par hiljada evra što će preCednik i svita potrošiti za pola sata slikanja i 2 minuta u vestima da uplate nekom bolesnom detetu, porodici kojoj to treba, nekom sportskom savezu, bilo kome kome su ti novci potrebniji, nego da se troše na samo promociju....moj preCedniče, i vi svi oko njega, nije vama do Srbije i naroda koji živi u njoj, samo vlast i novac, to je vaša zvezda vodilja.....

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE