Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Nova era srpsko-američkih odnosa“: Otvorena kancelarija DFC u Beogradu

  Zemlja u koju Amerikanci hoće da investiraju ima budućnost, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle potpisivanja zajedničke izjave o otvaranju kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC u Beogradu.

  „Što se tiče dolaska DFC u Beograd, i kad ostavimo po strani simbolički značaj, tamo gde oni dodju i gde Amerikanci hoće da investiraju, tamo ima budućnosti. To su dobri signali i odlični simboli za takvu zemlju“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu posle susreta sa delegacijom iz SAD koju su predvodili izvršni direktor DFC Adam Boler i specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel.

  Vučić je ocenio da Srbija od 1881. godine, kada je na ugovorni način regulisala trgovinske odnose sa SAD, nije imala ovako važnih sporazuma sa Amerikom.

  „Mislim da smo odškrinuli vrata starih prijateljstava sa SAD posle sporazuma u Vašingtonu. Ti razgovori nisu bili laki, ali će Srbija ispunjavati sve obaveze iz tog sporazuma. Nastupila je nova era srpsko-američkih odnosa, što je za Srbiju od ključnog značaja“, rekao je Vučić.

  Dodao je da je ideja Srbije da razvija ekonomske odnose sa partnerima na Zapadnom Balkanu. „Želimo da imamo četiri velike slobode, slobode kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala. To će promeniti atmosferu u regionu i unaprediti živote ljudi“, ocenio je predsednik Srbije.

  Dodao je da će koristi od poslednjih sporazuma imati i srpski i albanski narod.

  „Naše je da brinemo o prosperitetu ljudi, vreme je da brinemo za narod. Ovo je dobar posao i za Srbe i Albance i sve druge. To je najbolja poruka za sve ono što se danas dešava u Beogradu“, rekao je Vučić.

  Dodao je da posebno želi da zahvali predsedniku SAD Donaldu Trampu koji je po njegovim rečima, želeo da sasluša i čuje i da pokaže poštovanje za srpski narod i građana Srbije.

  Pethodno su premijerka Ana Brnabić i izvršni direktor DFC Adam Boler potpisali izjavu o otvaranju Kancelarije te razvojne korporacije u Beogradu.

  Direktor Džon Jovanović

  Direktor kancelarije DFC u Beogradu biće Džon Jovanović, koji je bio na čelu švajcarske kompanije Mercuria energy group, jedne od najjačih u svetu.

  Džon je srpskog je porekla i ima 34 godine, diplomirao na Univerzitetu Prinston, a na Univerzitetu u Pensilvaniji magistrirao poslovnu administraciju za finansije i preduzetnički menadžment.

  Ima bogatu poslovnu biografiju, pošto je radio u još nekoliko jakih kompanija, kao što su Dojče banka, zatim Berenson, Noble group, Cadent energy partners.

  Detinjstvo je proveo u Čikagu, gde su se svojevremeno doselili njegovi roditelji Nada i Srećko.

  Sa suprugom Dafne Oz, jednom od najpoznatijih blogerki, TV zvezda i nutricionistkinja u SAD, ćerkom čuvenog TV doktora Mehmeta Oza, ima troje dece. Njih dvoje venčali su se pre 10 godina u srpskoj pavoslavnoj crkvi u Portlandu.

  Grenel u Beogradu: SAD su garant, sledi masovno otvaranje RADNIH MESTA

   

  Izvor: Agencije, Novosti

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE