Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAJVAŽNIJE PROMENE za klijente nakon spajanja Komercijalne i NLB Banke

  Danas je okončan višemesečni postupak pravnog spajanja NLB Banke i Komercijalne banke, članica NLB Grupe, u jednu banku koja od 30. aprila nastavlja da posluje pod novim imenom – NLB Komercijalna banka.

  Kako je saopšteno, postupak statusne promene pripajanja zvanično je pokrenut nakon objave nacrta Ugovora o pripajanju u oktobru 2021. godine.

  Tada je definisano da se NLB Banka pripoji Komercijalnoj banci koja nastavlja da posluje kao univerzalni pravni sledbenik, na način propisan zakonskim i podzakonskim aktima, kao i opštim aktima društava.

  NLB Komercijalna Banka (NLB)

  „Tokom predstojećih praznika očekuje nas operativno spajanje sistema, za šta svi naši timovi temeljno pripremljeni“, izjavio je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

  „U ovom periodu naši klijenti moći će neometano da koriste bankomate, obavljaju transakcije karticama na prodajnim mestima, kao i putem digitalnih novčanika KomBank i NLB Pay, dok će doći do privremene obustave rada određenih usluga i servisa. Elektronsko i mobilno bankarstvo, za klijente NLB Banke neće biti dostupni u periodu od danas (petak) od 17 časova, a za klijente Komercijalne banke od 22 časa, najkasnije do srede, 4. maja. U istom periodu neće funkcionisati SMS obaveštenja o potrošnji sredstava prilikom korišćenja kartica. Plaćanje karticama putem interneta za klijente Komercijalne neće biti dostupno od danas (petak) od 22 časa, najkasnije do srede, 4. maja, dok će za klijente NLB Banke funkcionisati bez prekida“, naglašavaju iz banke.

  Preostale dane prvomajskih praznika, kažu, iskoristiće za „finalno spajanje baza i sistema“, kako bi klijentima „4. maja spremni poželeli dobrodošlicu u novu NLB Komercijalnu banku“.

  Komercijalna Banka

  Šta to znači za klijente?

  Nakon integracije podaci klijenata, dokumentacija, ugovori, usluge, brojevi računa i platnih kartica, kao i svi uslovi poslovanja sa Bankom ostaće nepromenjeni.

  Međutim, za klijente NLB Banke spajanje donosi nove brojeve računa koje mogu proveriti na linku.

  Novac

  Novac (Pixabay)

  „Da biste nesmetano nastavili sa korišćenjem svih usluga, potrebno je da znate da će se Vaši brojevi računa u NLB Banci promeniti, počevši od 30.04.2022. godine, i da o tome obavestite sve one koji Vam uplaćuju novac na račune u NLB Banci. Sve do 29.04.2022. godine Vaš broj računa će biti validan, dok sve uplate koje očekujete nakon ovog datuma treba da budu uplaćene na novi broj računa“, navedeno je u saopštenju NLB banke na sajtu.

  Ističe se da klijenti neće imati nikakve dodatne troškove i da će njihovo poslovanje sa Bankom nastaviti pod važećim i već dogovorenim uslovima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NLB/Komerecijalna banka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE