Njene tekstove šeruje Arijana Hafington, a ona je sa nama podelila tajne svog pisanja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Njene tekstove šeruje Arijana Hafington, a ona je sa nama podelila tajne svog pisanja

  Aleksandra Plazinić je doktor ekonomije koji se bavi pisanjem i life coaching-om. Ova Beograđanka trenutno živi u Holandiji, a našu je pažnju zaokupila time što je njen tekst “The 8 secrets to using your body to instantly boost your mood” na svom tviter nalogu podelila Arijana Hafington.


  Evo kako se Aleksandra našla u celoj toj priči o pisanju:

  Koliko ste bili iznenađeni kada ste videli da Arijana Hafington šeruje vaše tekstove?

  Bila sam veoma iznenađena, ali i jako ponosna, kada je Arijana Hafington, globalni medijski influenser, prvi put podelila moj tekst na Tviteru gde ima 3 miliona pratilaca.

  Jedno jutro se budim i dobijam poruku od drugarica iz Nemačke, sa kojom se nisam dugo videla, da me je Arijana Hafington citirala punim imenom i prezimenom. To za mene predstavlja veliki uspeh i potvrdu da su tekstovi koji pišem kvalitetni, relevantni i uticajni.

  Od kada pišete za „Thrive Global“? Otkud vi na tom sajtu?

  Za „Thrive Global“ pišem od ove godine. Svidela mi se ova platforma, koja se bavi promovisanjem kulture napredovanja (thrive) i uzimanjem života u svoje ruke.

  To su dve vrednosti na kojima baziram svoj lični i profesionalni život. S obzirom na to da sebe smatram ambicioznom osobom koja se stalno usavršava, interesovanja i vrednosti koje negujem su u skladu sa temama koje promoviše i „Thrive Global“.

  Za koje blogove pišete i o čemu najčešće pišete?

  Pisala sam za Youqueen, Idyllic Pursuit, Medium, Dietbet, Thrive Global i objavljujem tekstove i na svom sajtu www.theLifecrackers.com.

  Bavim se temama koje mene lično interesuju i u kojima imam iskustva.

  Tako, često pišem o dostizanju ciljeva, lične sreće, dobrog raspoloženja i unapređenju različitih veština (od učenja stranih jezika do stvaranja novih navika). U skladu sa tim, pišem o tehnikama koje sam i sama koristila kako bih postigla lični i profesionalni napredak, delim alat koji sam naučila na različitim edukacijama i dopunjujem ih naučnim istraživanjima.

  Kao doktor ekonomije, odakle vi u priči o pisanju i Lifecoach-ingu?

  Stalno se intresujem za nove načine koje mogu da mi pomognu da obogatim i poboljšam kvalitet svog života, kao i ljudi oko mene.

  Na tom putu sam došla i do life coaching metoda, koje su mi pomogle da naučim nove veštine za dostizanje ličnog uspeha i sreće. Ta saznanja sam često delila sa svojim prijateljima pružajući im tehnike za rešavanje životnih situacija. Podstaknuti mojim savetima, i oni su ostvarili pozitivne rezultate u svojim životima, i stoga sam odlučila da se dalje edukujem i sertifikujem se za Life Coach-a.

  Kao doktora nauka, koristim svoj istraživački pristup i u life coaching-u, gde se oslanjam na naučna istraživanja. Takođe, ekonomija je veoma praktična nauka čiji se postulati mogu primeniti na svakodnevan život. Pored toga, moje obrazovanje i profesionalno iskustvo je veoma multidisciplinarno, prožeto komunikacijama i pisanjem. Oduvek pišem i uživam u tome; od pisanja za školske novine do profesionalnih tekstova i objavljivanja naučnih radova.

  Čime se trenutno bavite?

  Danas živim u Holandiji, i bavim se projekt menadžmentom. Slobodno vreme provodim u Toastmasters klubu – za govorništvo i liderstvo, gde sam potpredsednik za članstvo.
  Zajedno sa svojom kumom, uređujemo naš sajt www.thelifecrackers.com, mesto insipiracije i motivacije, gde delimo tehnike i metode koje pomažu osobama da ostvare ličnu sreću i profesionalni uspeh.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  Piše: M. P.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE