Nišu trebalo godinu dana da pokrene subvenionisanu kupovinu bicikala

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nišu trebalo godinu dana da pokrene subvenionisanu kupovinu bicikala

  Prošlo je skoro godinu dana od najave da će umesto auto-sedišta Grad Niš subvecionisati kupovinu bicikli, a konkurs je konačno raspisan.

  Nišlije koje konkurišu će dobiti vaučer od po 5.000 dinara od Grada, a još 1.500 dinara biće bonus od firme koja je dobila posao na tenderu, a ako je nedavno rekla gradonačelnica, od brzine prijave zavisiće ko će dobiti vaučer.

  U konkursu piše da je cilj dodele vaučera promocija zdravih stilova života kroz korišćenja bicikla kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji Grada Niša, a ukupno je opredeljeno 5 miliona dinara.

  Grad Niš je opredelio sredstava u iznosu od 5.000.000 dinara kojima će fizičkim licima putem vaučera biti sufinansirana kupovina bicikala, navodi se u konkursu.

  Pravo učešća imaju Nišlije koje nisu zaposlene u preduzećima direktnih i indirektnih korisnika budžeta, a jedan od uslova je i da imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Grada Niša i to ne kraće od šest meseci.

  Rok za prijave je do 8. marta, a detalji konkursa i formulari su dostupni na sajtu Grada.

  Na to ko će dobiti vaučer uticaće i to ko se kada prijavio na konkurs.

  Konkurs za kupovinu bicikala je najavljen još početkom marta prošle godine na sednici Gradskog veća, a od tada su nadležni koristili vremenske odrednice “uskoro” i “vrlo brzo” kada su govorili o njegovom raspisivanju. Međutim, raspisan je tek nakon skoro godinu dana od prve najave.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE