Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nisu svi mogli da dobiju maksimalno povećanje plata

  Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da u raspodeli budžetskih sredstava nisu svi mogli da dobiju maksimalna povećanja plata, jer je cilj da se obezbedi stabilnost i trajno povećanje bruto domaćeg proizvoda (BDP).

  „Za povećanje plata bio je prostor od 35 milijardi dinara i toliko je dozvoljeno, jer više od toga ne bi bilo u redu“, rekao je Vujović.

  Vujović je rekao da o tome kako će taj iznos biti podeljen odlučuje cela Vlade i da „ne mogu svima u maksimumu da daju sve“.

  Važno je, kako je naveo, da budu izabrani prioriteti, a to su stabilnost i povećanje BDP-a, i dodao da će u 2018. biti ostvaren privredni rast od najmanje 3,5 odsto.

  Prema njegovim rečima, gradjanima Srbije ubuduće treba da bude bolje i to pokazuju povećanje plata, smanjenje nezaposnosti i rast investicija.

  Vujović je istakao i da nije moguće sprovesti reforme bez troškova.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   ВАЖНО ЈЕ ИМАТИ ПЕНЗИЈУ (МАКАР И 1 РСД), А НЕ ИЗНОС, рече Вујовић! Oвај идиот од човека и министра да ли зна како се обрачунава пензија? Решење о пензији даје све релевантне елементе: године уплате доприноса, године радног стажа у данима и висина пензије упоређена са просеком плата у Србији. По закону о ПИО пензија се усклађује два пута годишње, јер се мењају трошкови живота и инфлација. То што овај, назови министар мајмун лупета да пензионери имају право на пензију, а не на конкретни износ, што је ноторна лаж, својствена његовом интелекту. Где ли га нађоше да је најбољи економиста. Мора да је дебело платио из отетих пензија. Где ли се нађоше такви бескарактерни егоисти од људе од вође до министара, част изузецима, уколико их има. Та руководећа клика је гробар пензионера у правом смислу те речи. Маните што бестидно и бездушно отимају пензије и плате, већ су погазили и Законе, Народну банку, ПИО, судови, тужилаштва и све су ставили у функцији своје накарадне политике, не поновила се. Пензије су повећане, не рачунајући отети део од 2014. године до 2017. године, за 7, 91%, а трошкови живота ојачали су за 20%. Тако се добијају веће пензије но икада, а то што је реална вредност је нижа за 12,09 процентних индекса (репери 2014. и 2017. година), нема благе везе. Све то не брани да министар баљазга и лупета, а у сваком случају шиша ли шиша пензионере без милости и људкости. Једино ваши гласови су битни, а не ви за владејачку клику и ΛV као владејачка целина. Живели бедни, гладни и јадни пензионери и пензионерке, ако можете!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE