Neko iz policije je medijima doturio podatke iz klinike "Laza Lazarević"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Neko iz policije je medijima doturio podatke iz klinike “Laza Lazarević”

  Nadležno tužilaštvo nakon dve godine utvrdilo je da je, još uvek neimenovani, službenik policije protivzakonito saopštio medijima podatke iz zdravstvenog kartona nekadašnjeg direktora Kurira Aleksandra Kornica iz psihijatrijske ustanove Laza Lazarević.

  Ovo je za Insajder potvrdila portparolka Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu Aleksandra Đenadić gde se vodi postupak povodom krivične prijave koju je podneo Poverenik za informacije od javnog značaja.

  Đenadić dodaje da nakon što je definitino utvrđeno da su informacije u javnost došle od nekoga iz policije, Tužilaštvo je uputilo MUP-u dodatni, treći zahtev, ovoga puta da se utvrdi identitet lica iz policije.

  Krajem 2015. godine u međusobnom ratu dva tabloida, suprotno svim kodeksima i zakonima, urednik Informera Dragan J. Vučićević objavio je na televiziji Pink podatke iz zdravstvenog kartona nekadašnjeg direktora Kurira Aleksandra Kornica iz psihijatrijske ustanove Laza Lazarević.

  Ove podatke je zatim u studiju iste televizije komentarisao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar dodajući da je Kornic ozbiljno bolestan i da ga zloupotrebljavaju.

  Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak kontrole i utvrdio da je medicinski karton Kornica od psihijatrijske ustanove Laza Lazarević zatražilo Ministarstvo zdravlja jer mu je telefonskim putem to naložio MUP.

  Nakon ovoga, Poverenik je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično delo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka od strane službenog lica u vršenju dužnosti.

  Poverenik je osim krivične prijave, nakon nadzora, Prekršajnom sudu u Beogradu podneo dva zahteva za pokretanje prekšajnog postupka, i to protiv ustanove Laza Lazarević i tadašnje direktorke Slavice Đukić Dejanović i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

  Tek nedavno je Prekršajni sud utvrdio odgovornost klinike i tadašnje direktorke Slavice Đukić Dejanović i kaznio ih opomenom, a postupak protiv Zlatibora Lončara je zastareo.

  Izvor: Insajder

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE