Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nismo ni krenuli na PUT, a još jedna stavka POSKUPLJUJE odmor

  Odlazak na odmor ove sezone zbog pandemije imaće i dodatni trošak osiguranja, kako bi putnici na destinacijama mogli da, u slučaju obolevanja, dobiju neophodnu zdravstvenu pomoć.

  Uz uobičajeno putno zdravstveno osiguranje, većina osiguravajućih kuća je već pripremila pakete koji se doplaćuju uglavnom 50 odsto od vrednosti osnovnog osiguranja, piše Politika.

  U tu cenu uračunati su svi troškovi lečenja, lekova i medicinskih sredstava i boravka u bolnici. Ipak, ovo osiguranje ne pokriva samoinicijativno testiranje i troškove boravka u karantinu.

  Kako je potvrđeno za Politiku u nekoliko velikih osiguravajućih kuća, ovi paketi važe za većinu turističkih destinacija na koje se u ovom trenutku iz Srbije može putovati.

  Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne organizacije turističkih agencija Juta, kaže za Politiku da je važno da putnici znaju da su usluge lekara i pružanja medicinske pomoći izuzetno skupe u inostranstvu i da je najlakši način da se to prevaziće da uz sebe imaju polisu zdravstvenog osiguranja za vreme trajanja putovanja.

  „Treba obratiti pažnju na iznos pokrića polise kao i na eventualni iznos učešća u osiguranom slučaju, takozvane franšize koja se razlikuje od osigurača do osigurača. Napominjem da je važno pročitati opšte uslove osiguranja kako biste znali šta sve pokriva i pod kojim uslovima takva polisa„, kaže Seničić.

  Seničić dodaje da se ovo osiguranje može obezbediti i u turističkima agencijama i osiguravajućim kućama i dodaje da je za sada samo Grčka objavila da će snositi troškove lečenja gostiju ukoliko dođe zaraze, a nešto slično je radio i Kipar od početka pandemije.

  Ostale zemlje neće odbiti da pomognu turistima, ali samo polisa može pokriti troškove lečenja i to u iznosu pokrića koji je zaključen.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE