Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niški dečji kardiolog SMENJEN jer je preporučivao ivermektin

  Načelnik Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju Bojko Bjelaković smenjen je sa te funkcije, potvrdio je za Južne vesti direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić.

  Kako saznaje niški portal, razlog smene je učestvovanje u aferi „Ivermektin“, jer je građanima preporučivao taj lek protiv koronavirusa, a koji je namenjen za veterinarske svrhe.

  Odluka koju su na kolegijumu doneli članovi Uprave Kliničkog centra je, kaže Perišić, da Bojko Bjelaković bude razrešen dužnosti načelnika jednog od odeljenja Klinike za pedijatriju.

  Razrešen je dužnosti jednog načelnika jednog od odeljenja Klinike za pedijatriju, Klinike za dečije interne bolesti. Smatramo da su neke aktivnosti profesora Bjelakovića neprimerene statusu načelnika odeljenja jedne uredne klinike, važne klinike Kliničkog centra u Nišu, navodi Perišić.

  Kako Južne vesti saznaju, Bjelaković je preporučivao pacijentima lek ivermektin u borbi protiv korone. Međutim, Perišić ne precizira glavni razlog smene, ali na priču o tom leku nadovezuje i da je razgovarao sa smenjenim načelnikom.

  Ono što je sigurno je da ništa što je vezano za tu priču oko ivermektina nije rađeno unutar Kliničkog centra ili vezano za pacijente UKC Niš. Ja sam razgovarao sa profesorom Bjelakovićem i nikakve aktivnosti se nisu dešavale unutar Kliničkog centra, kaže Perišić.

  Blic piše i da je Bjelaković bio jedan od lekara koji su administratori vajber grupe „LNRE – Ivermektin preporuke“. U toj grupi se, između ostalog, preporučivalo lečenje korona virusa ivermektinom, koji je u Srbiji registrovan samo za veterinarsko lečenje.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE