NIS stigao i do Rumunije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS stigao i do Rumunije

  Naftna industrija Srbije planira da proizvodnju proširi i na Rumuniju, preko svoje ćerke firme NIS petrol, piše Politika.

  -U planu je da se krajem 2018. godine ili početkom 2019. krene sa proizvodnjom električne energije (kogeneracijom dobijanja struje iz gasa) sa nalazišta Žombolj, inače, jedne od šest koncesija-istražnih blokova na kome ova kompanija izvodi istraživanja u cilju otkrivanja nafte i konvencionalnog gasa, kaže Vanja Aleksić zamenik generalnog direktora NIS petrola i izvršni direktor za istraživanje i proizvodnju.

  Planirano je da se na ovaj način dobije do 150 megavat časova električne energije dnevno, koju će NIS petrol ponuditi tržištu, kaže Aleksić. Inače, struja koju NIS proizvodi tako što je dobija iz gasa, prodaje se u Srbiji i regionu u Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji, a koja od njih će biti tržište za energiju zavisi od cene u trenutku prodaje. Ovo je, dodao je, Aleksić, najmlađa biznis grana u NIS-u, ali bez obzira na to obim trgovine električnom energijom od početka ove godine iznosi oko 2,6 teravat sati struje.

  Izvor: Politika

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE