Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niš legalizuje zgrade sa tri sprata viška

  Veće grada Niša usvojilo je odluku koja će omogućiti legalizaciju objekata pri čijoj su gradnji investitori premašili dozvoljenu spratnost za tri etaže, a do sada je legalizacija bila moguća samo u slučaju da je prilikom gradnje izgrađen sprat više od dozvoljenog.

  Vršilac dužnosti načelnika gradske Uprave za građevinarstvo Goran Zdravković rekao je da će jedan od osnovnih uslova za ozakonjenje objekata, kod kojih je spratnost prekoračena, biti vidljivost objekta na satelitskom snimku iz 2015. godine.

  Zdravković je kazao da je odluka o povećanju spratnosti sa jedne na tri etaže doneta zbog toga što veliki broj građana koji su kupili stanove ne mogu da se usele u njih jer se investitor nije pridržavao dozvoljene spratnosti.

  „Nama i kabinetu gradonačelnice obraćao se veliki broj građana vlasnika nelegalnih stanova jer su na neki način prevareni od strane investitora. Oni su kupovali stanove u objektima koji nisu bili izgrađeni, a kada su izgrađeni došlo je do odstupanja, zbog čega zgrade ne mogu da dobiju upotrebnu dozvolu“, naveo je Zdravković.

  On je kazao da su stanovi u stambenim zgradama u kojima je prekoračena spratnost time postali neupotrebljivi.

  Trenutno, dodao je Zdravković, u Upravi za građevinarstvo postoji dvadesetak zahteva skupština stanara za ozakonjenje objekata, ali će nakon donošenja pomenute odluke Gradskog veća, taj broj verovatno biti uvećan. „Radi se o zgradama koje su nedovršene i predstavljaju i opasnost i ruglo za ovaj grad“, istakao je Zdravković.

  Odluka Gradskog veća o promeni Odluke o određivanju maksimalne spratnosti objekata u postupku ozakonjenja objekata, postaće ponovažna nakon što je usvoje i odbornici Skupštine grada Niša.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE