Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niš dobio komunalne REDARE: Ne mogu da KAZNE, samo da UPOZORE

  Na ulicama Niša će biti 16 komunalnih redara čiji zadatak će biti da uočavaju sve komunalne probleme, saslušaju građane i upozore ih, a zatim sve prenesu komunalnoj miliciji koja dalje deluje.

  Redari će raditi u prepoznatljivim prslucima i sa legitimacijom, a angažovani su preko Centra za socijalni rad u okviru usluge dobrovoljnog radnog angažovanja i za svoj rad dobijaće 100 dinara po satu.

  Nemaju ovlašćenja da nekog kazne, već samo da upozore, a prema rečima direktor centra Zorana Jovića, bilo je mnogo zainteresovanih, dok je jedan od glavnih kriterijuma bio da je kandidat vakcinisan.

  „Mogli su da konkurišu radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći ili druga lica koja nisu u sistemu socijalne zaštite, ali imaju niske prihode“, kaže Jović.

  Objašnjava da ovim angažovanjem korisnici koji primaju socijalnu pomoć ne ostaju bez nje. Za svoj rad dobijaće 100 dinara po satu, a na godišnem nivou kroz ovaj program imaju pravo na 600 sati radnog angažovanja.

  Niš nema dovoljan broj komunalnih milicajaca i dok ne dobiju dozvolu da zaposle još, kovid redari pomagaće Gradu, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski koja se sa njima sastala prvog radnog dana.

  U neku ruku, nesklad između komunalne inspekcije i komunalne milicije u gradu jeste proizveo situaciju da mi u gradu nemamo dobru komunalnu službu i zato smo sada uveli komunalne redare, koji će maksimalno pomagati i građanstvu i Gradu, istakla je Sotorovski.

  Komunalni redari neće biti angažovani u kontroli kovid propusnica, već samo za uočavanje komunalnog nereda, objasnio je koordinator komunalne milicije u Nišu Dejan Kovačević.

  Niš ima 39 komunalnih milicionera, a prema rečima Kovačevića, oko 25 njih je svakodnevno na terenu.

  Podsetimo, pre skoro mesec dana Gradsko veće je usvojilo rešenje da se o komunalnom redu staraju i komunalni redari. Inače, pre dva meseca su nadležni najavili uvođenje najpre kovid, pa onda komunalnih redara. Istakli su da će na tim poslovima biti angažovani i korisnici socijalne pomoći i da će za to biti plaćeni.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE