Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Umro Muamer Zukorlić

  Muamer Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja i nekadašnji muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji iznenada je preminuo u 51. godini. Zukorlić je bio i poslanik i potpredsednik Narodne skupštine.

  Zukorlić je preminuo od posledica srčanog udara nakon održanog predavanja na Fakultetu za Islamske studije u Novom Pazaru.

  „Danas, 6. 11. 2021. godine, Alahovom odredbom, na Bolji svijet u Novom Pazaru preselio je velikan našeg vremena, naš lider, učitelj, vođa, otac, brat, prijatelj i svjetlo Allahove milost ovog vremena na dunjaluku akademik muftija Muamer-ef. Zukorlić“, navodi se na sajtu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

  Zukorlić je na čelu Mešihata bio do 2016. godine, kada je intenzivirao svoju političku karijeru.

  Rođen je u selu Orlje kod Tutina 15. 02. 1970. godine. Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu.

  U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo a post-diplomske studije u Libanu.

  Doktorirao je na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Bio je redovni je član Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU).

  Zukorlić je bio višegodišnji predavač u predavač grupe verskih predmeta i arapskog jezika na Islamskoj pedagoškoj akademiji (danas Fakultet za islamske studije, kao i profesor na katedri epistemologije na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

  Autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemiologije, kulturalne historije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina.

  Bio je oženjen i za sobom je ostavio osmoro dece.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE