Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS: Akcionarima i ove godine četvrtina dobiti

  Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti u utorak, 17. septembra, saopšteno je iz kompanije. Kao što je poznato, i ove godine NIS će akcionarima isplatiti četvrtinu dobiti.

  -Tako će vlasinicima akcija od 26,1 milijarde dinara prošlogodišnje dobiti na ime dividende pripasti 6,5 milijardi dinara dok će 19,5 milijardi dinara ostati neraspoređeno. Posmatrano po akciji, akcionari će primiti bruto dividendu od 39,97 dinara što je 6,2 odsto niže u odnosu na proteklu godinu. Kao dan dividende određen je 17. jun, kaže Nenad Gojaničić, broker.

  Građani koji su dobili besplatno pet NIS-ovih akcija ove godine primiće neto iznos od nepunih 170 dinara.

  -NIS je od 2013. godine, kada je počeo isplatu dividende, akcionarima isplatio bruto iznos dividende od 334,8 dinara po akciji, a građani su prihodovali ukupnu neto dividendu od 1.423 dinara, kaže ovaj broker.

  Ove godine NIS je u prvih šest meseci zabeležio profit manji za 72 odsto pa je već sada izvesno da će akcionari dogodine primiti manji iznos dividende pod uslovom da kompanija ne promeni aktuelni racio isplate.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  Piše: Jelena Stojanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE