Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali

  „Niko nije imao obavezu da frilensere obavesti da treba da PLATE POREZ“

  Na pitanje o razlici između gastarbajtera i frilensera tokom skupštinske rasprave, ministar finansija Siniša Mali je odgovorio da je razlika u tome što frilenseri nisu u radnom odnosu.

  Mali je napomenuo da niko nije ni imao obavezu da frilensere obaveštava da treba da plate porez, te da je ta obaveza na snazi godinama, ali da je broj frilens radnika uvećan u poslednjem periodu i stoga je nedavno i privukao veću pažnju javnosti.

  On je rekao i da će sledeće godine razgovarati sa frilenserima o eventualnim promenama nekih zakona, ali je takođe istakao da treba sagledati sve efekte, razgovarati sa svima i da se poreske zakone ne bi trebalo često menjati.

  „Ne mogu da budem neodgovoran ministar finansija samo zato što je neko propustio nešto da pročita ili neko nešto nije video. Niko ne želi da se poreski zakoni menjaju iz dana u dan, moramo da imamo sistematski i dugoročni pristup“, poručio je Mali u Skupštini Srbije.

  On je naveo da su se pojedini frilenseri organizovali i da rade kao preduzetnici i samim tim plaćaju porez državi, a da je jedno udruženje svu krivicu zbog toga što ne plaćaju poreze prebacilo na Poresku upravu.

  Izvor: BIZlife, RTS

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE