Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niko neće građevinsko zemljište na Mišeluku, NS će pokušati sa nižom cenom

  Novi Sad će ponovo pokušati da proda dva građevinska zemljišta na Mišeluku, s tim što je za svaku parcelu smanjio početnu cenu za po 50 miliona dinara.

  Radi se o parcelama površine veće od 5.000 kvadratnih metara, koje se nalaze nedaleko od bolnice na Mišeluku. Grad Novi Sad je već pokušao da proda dve parcele u julu, ali u tome nije uspeo jer nije bilo zainteresovanih.

  S obzirom na to da Grad komunalno oprema ovaj deo grada, pretpostavilo se da će uskoro biti pokušana nova prodaja po nižoj ceni, što se sada i dešava.

  Početna cena obe parcele je smanjena gotovo za po 50 miliona dinara, odnosno 100 miliona dinara ukupno.

  Prvo zemljište sada se prodaje po početnoj ceni od 247,8 miliona dinara, dok je prvobitna bila 297,7 miliona. Drugo zemljište prodaje se po početnoj ceni od 264,1 miliona dinara, dok je u junu bila 317,3 miliona.

  U oglasu Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), koji je identičan onom iz maja, navodi se da su ponuđene na prodaju dve parcele na potezu Mišeluk III koje su predviđene za izgradnju trospratnih stambenih objekata sa potkrovljem ili četvorospratnica sa ravnim krovom.

  Investitor na ovim lokacijama može da gradi ono što urbanistički planovi definišu kao linijski centar, što je stanovanje sa poslovanjem, a sve etaže mogu da imaju oko 11.700, odnosno 11.000 bruto kvadratnih metara.

  Budući vlasnik zemljišta će morati da plati i promenu upisa u Katastru, jer se oba placa vode kao njiva četvrte klase.

  Izvor: 021

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE