Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nije samo Grčić: Još četiri krivične prijave u EPS

  Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo je krivičnu prijavu protiv bivšeg vršioca dužnosti direktora EPS Milorada Grčića, kao i protiv još četiri osobe, rečeno je u tom ministarstvu.

  Krivične prijave podnete su i protiv direktora organizacione celine Površinski kopovi Baroševac u Ogranku RB „Кolubara“ Srđana Alimpijevića i još tri osobe iz Ogranka RB „Кolubara“.

  Krivična prijava protiv Grčića podneta je 20. decembra prošle godine Tužilaštvu za organizovani kriminal, u vreme dok je on bio na čelu EPS.

  Prijava je podneta, kako je navedeno, zbog osnovane sumnje da je, od 19. oktobra do 12. decembra 2021, faktički vršeći ovu funkciju počev od 15. marta 2017. godine pa nadalje, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja, kao i kršenjem zakona ili drugih propisa, propuštanjem dužnosti nadzora očigledno nesavesno postupao u vršenju službe.

  U prijavi je navedeno da je Grčić bio dužan i mogao biti svestan da usled toga može nastupiti teža imovniska šteta i na taj način je ugrozio energetsku, a time i državnu bezbednost Srbije i naneo štetu veću od 500 miliona evra, čime je za ovoj iznos doveo u opasnost i republički budžet.

  Nova: Mihajlović podnela prijavu protiv Grčića – oštetio EPS za 500 miliona €

  Protiv Srđana Alimpijevića i još trojice zaposlenih u „Kolubari“ krivična prijava je podneta 17. januara ove godine Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE