Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nije kao u Hrvatskoj: NEMA ZASTOJA u isporuci vakcina

  Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je na konferenciji za novinare Kriznog štaba da je vakcinacija krenula dobro i da nema zastoja u isporuci vakcina.

  Tidorović kaže da Srbija nema problema sa isporukom vakcina i da Kinezi mogu svakog meseca da nam isporuče i milion doza.

  Na pitanje da li postoje problemi u Srbiji kao u Hrvatskoj, koja će morati da obustavi imunizaciju stanovništva jer joj nedostaje Fajzerovih vakcina, Tiodorović je rekao da Srbija nema zastoj u isporuci i da sve ide predviđenom dinamikom.

  „Verovatno bi pravilan odgovor dali Agencija za lekove, Torlak i svi oni iz Vlade koji učestvuju u nabavci vakcina, ali mogu da kažem da u ovom trenutku nemamo zastoj u bilo kojoj isporuci i da to ide dinamikom predviđenom za isporuku vakcine“, rekao je Tiodorović.

  Prema njegovim rečima, za dva do tri meseca možemo doći do stabilizovane situacije, uz rezervu da je svaka prognoza teška i odgovorna.

  Postoji tendencija da se situacija poboljšava, ali manji broj pozitivnih, hospitalizovanih i umrlih ne treba da nas dovede u zabludu pa da pomislimo da u potpuno kontrolišemo situaciju, ocenio je on, ističući kao posebno važno da „mere ostanu na snazi sve dok se ne vakciniše što više ljudi“.

  Krizni štab je, inače, odlučio da postojeće protivepidemiološke mere ostaju na snazi.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE