Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Netfliks

  Netflix zapošljava stručnjake za veštačku inteligenciju: Evo kolika je plata

  Netflix je izazvao ljutiti odgovor holivudskih glumaca i pisaca nakon što je objavio oglas za posao stručnjaka za veštačku inteligenciju (AI).

  Novozaposleni bi se pridružio timu Platforme za mašinsko učenje, koji pokreće Netflix algoritam pomažući gledaocima da izaberu nove programe za gledanje.

  Plata do 900.000 dolara godišnje podstiče dalji bes. Holivudski sindikati su u fokusu zbog zabrinutosti o tome kako veštačka inteligencija utiče na industriju zabave i plate.

  Spisak poslova, koji je ,,The Intercept“ prvi objavio u utorak, jedan je od nekoliko navedenih na Netflix stranici za posao koji poziva kandidate sa iskustvom u mašinskom učenju i AI.

  U oglasu za posao nije jasno da li pozicija podrazumeva savetovanje o sadržaju – TV programima i filmovima u koje Netflix odlučuje da investira.

  Serija, Netflix

  Serija, Platforma za striming Netflix (Pixabay)

  Otvorene pozicije

  Još jedna otvorena pozicija za menadžera proizvoda u timu Platforme za mašinsko učenje kaže da će budući zaposleni „prikupiti povratne informacije i razumeti potrebe korisnika“ i na kraju pomoći u donošenju odluka o ulaganju. Čini se da opis sugeriše da će uloga uključivati korišćenje veštačke inteligencije za procenu potreba za finansiranjem različitih programa.

  Ovo je ključna briga sindikata koji predstavlja aktere, Sag-Aftre, koji je govorio o svojim strahovima da algoritmi imaju previše moći.

  Fran Dresčer iz Sag-Aftre rekla je za Time magazin da je jedinstveni uspeh bilo kog filma ili televizijskog programa sada mnogo manje važan nego kada je televizija bila dominantna.

  Algoritmi diktiraju koliko epizoda treba da bude u sezoni pre nego što dostignete plato novih pretplatnika i koliko sezona treba da bude u seriji.

  To smanjuje količinu epizoda po sezoni na između šest i 10, kao i količinu sezona na tri ili četiri. Od toga se ne može živeti. Sistematski smo istisnuti iz naše egzistencije poslovnim modelom koji nam je nametnut, koji je stvorio bezbroj problema za sve gore i dole na lestvici“, tvrdi ona.

  Netflix

  TV (Pixabay)

  Veštačka inteligencija nije zamena za ljude

  Udruženje pisaca, WGA, predložilo je sistem koji reguliše upotrebu AI u procesu pisanja i sprečava da se koristi kao izvorni materijal. Netflix je odbio da komentariše liste poslova, ali je ranije rekao da veštačka inteligencija neće zameniti kreativni proces.

  „Najbolje priče su originalne, pronicljive i često potiču iz iskustava ljudi“, rekao je gigant, prenosi BBC.

  Vest o najnovijoj listi poslova zasnovanoj na veštačkoj inteligenciji osudili su neki glumci, koji moraju da zarade 26.470 dolara pre nego što steknu pravo na beneficije zdravstvenog osiguranja.

  „Dakle, 900 hiljada dolara godišnje po vojniku u njihovoj bezbožnoj vojsci veštačke inteligencije kada bi ta suma zarade mogla da kvalifikuje 35 glumaca i njihove porodice za Sag-Aftra zdravstveno osiguranje je jednostavno jezivo“, rekao je glumac Rob Dilejni za Intercept.

  Havijer Grilo-Marksuač, koji je najpoznatiji po ulozi u seriji ,,Lost“, optužio je Netflix da se „poziva na siromaštvo dok regrutuje veoma dobro plaćene generale za bezdušnu armiju silicijumskih plagijatora”.

  Ranije ove nedelje, Netflix je najavio lansiranje nove aplikacije My Netflix, koju kompanija naziva ,,sve na jednom mestu prilagođeno vama sa lakim prečicama koje će vam pomoći da odaberete šta želite da gledate“.

  Štrajk Holivuda ne jenjava: Kolike su prosečne plate glumaca?

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE