Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Netfliks na udaru arapskih zemalja zbog promovisanja homoseksualnosti

  Države Persijskog zaliva zahtevaju da Netfliks sa svoje platforme ukloni sav sadržaj koji krši „islamske društvene vrednosti i principe“.

  Skorašnji emitovani video-materijal na Netfliksu, uključujući i onaj namenjen za decu, prekršio je pravila, upozorava Savet za medije Saudijske Arabije i Zalivskih zemalja.

  Uprkos tome što nisu dali dalje informacije, saudijska državna televizija pokazala je zamagljeni isečak iz animiranog ostvarenja Svet iz doba jure: Park iz vremena krede, u kojem dve tinejdžerke izjavljuju ljubav jedna prema drugoj i ljube se.

  Deo kontroverznog francuskog filma Cuties takođe se našao u izveštaju televizije El Ekbarija, zajedno sa objašnjenjem u kojem se Netfliks optužuje da je „paravan za nemoralne poruke koje prete zdravom odgoju dece“.

  U još jednom video-izveštaju, televizija je optužila striming platformu da se „previše fokusira na homoseksualnost i promoviše je“.

  Takođe se apeluje na nadležne da preduzmu hitne mere.

  „Netfliks je obavešten da ukloni ovaj sadržaj, uključujući i onaj namenjen za decu, i da se pridržava zakona“, navodi se u zajedničkom saopštenju organa za medije Saudijske Arabije i Zalivskih zemalja.

  U slučaju da pomenuti materijal i dalje bude emitovan, neophodne zakonske mere će biti preduzete.

  Netfliks za sada nije komentarisao optužbe.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE