Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nestlé

  Novi direktor Nestlé fabrike u Surčinu: Predvodiće tim od 530 zaposlenih

  Novi direktor Nestlé fabrike u Surčinu je Džamadagni Kandige, koji će od 1. jula preuzeti ovu funkciju.

  Tokom skoro tridesetogodišnje karijere u Nestlé-u, Kandige je bio na brojnim menadžerskim pozicijama u proizvodnji širom sveta, uključujući Indiju, Filipine, Maleziju, Ukrajinu, Moldaviju i Veliku Britaniju.

  Džamadagni je trenutno direktor fabrike za proizvodnju hrane za kućne ljubimce Nestlé Purina u Vizbiču (Wisbech) u Engleskoj, gde je značajno unapredio metode rada i ostvario sjajne rezultate, čak i tokom posebno izazovnog perioda pandemije.

  Ko je pre bio na čelu fabrike u Surčinu?

  Tanja Žigić, dugogodišnja direktorka surčinske fabrike, prelazi na mesto direktora jedne od najvećih Purina fabrika, u Buku u Mađarskoj.

  Poverenje da predvodi ovu veoma važnu fabriku na mapi Nestlé Evropa ukazano joj je na osnovu dosadašnjih poslovnih dostignuća i snažne posvećenosti kulturi raznovrsnosti.

  Tanja godinama uspešno upravlja troškovima konverzije fabrike, što je u najvećoj meri doprinelo rastu profita prehrambene kategorije, privlačenju investicija i jačanju Surčina kao važne lokacije kategorije hrane u evropskoj zoni Nestlé-a. Tanja je istinski lider kada su u pitanju Nestlé kultura, timski duh, kao i postizanje najvažnijih faktora za rad u proizvodnji: sigurnost, kvalitet i potpuna usklađenost sa zakonima i regulativama.

  Obim proizvodnje povećan za 40%

  Tokom Tanjinog rukovođenja, u surčinskoj Nestlé fabrici povećan je obim proizvodnje za 40% (sa oko 15.000 tona na više od 20.000 tona godišnje), broj zaposlenih je porastao sa 330 na 530, a broj izvoznih tržišta se proširio na više od 40 zemalja.

  „Bila je velika privilegija predvoditi sjajan tim ljudi i transformaciju naše fabrike u Surčinu, koja je postala važna tačka na mapi kategorije prehrambenih proizvoda u evropskoj zoni Nestlé-a. Duboko ukorenjeni trud, strast i timski rad uvek su me motivisali na još bolje rezultate i veoma sam zahvalna na tome. Na temelju velikog potencijala koji smo zajedno stvorili, znam da će naša fabrika pod vođstvom g. Kandigea nastaviti da napreduje“, rekla je ovom prilikom Tanja Žigić.

  Nestlé u Srbiji posluje već 18 godina, sa proizvodnjom u Surčinu, i zapošljava više od 700 ljudi. Nestlé je 2011. izvršio akviziciju Centroproizvoda, lokalnog prehrambenog lidera. Dovođenjem poznatih svetskih brendova u Srbiju, Surčin je, pored širokog portfolija brenda C, počeo i sa proizvodnjom MAGGI, THOMY i Nestlé Professional proizvoda, koje izvozi u više od 40 zemalja širom sveta. Proširenje Nestlé fabrike koja će proizvoditi portfolio na biljnoj bazi (brend Garden Gourmet) najavljeno je 2022, a u pitanju je investicija od javnog značaja, početne vrednosti 67 miliona švajcarskih franaka.

  Nestlé – prva prehrambena fabrika u Srbiji čiji otpad ne završava na deponijama

  Nestlé Surčin je prva prehrambena fabrika u Srbiji koja je postigla Zero Waste to Landfill cilj, što znači da ni gram otpada iz fabrike ne završava na komunalnim deponijama, već se reciklira ili koristi za proizvodnju đubriva, biogoriva i eko-izolacionih ploča. Fabrika koristi isključivo obnovljivu energiju iz hidroelektrana, a zahvaljujući postrojenju za preradu otpadnih voda, investiciji od 1,2 miliona evra, prečišćava 65.000 litara vode dnevno i vraća je čistu srpskoj prirodi. Od 2021. godine fabrika poseduje zvanični sertifikat Privredne komore Srbije za sprovođenje dualnog obrazovanja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Nestle

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE