Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NEPOTIZAM ZA MEDALJU: Direktor škole zaposlio užu porodicu

  Protiv direktora leskovačke Trgovinsko-ugostiteljske škole Gradimira Ilića biće pokrenut postupak zbog nepotizma, jer je u toj školi zaposlio članove uže i šire porodice, navela je Agencija za borbu protiv korupcije.

  Tokom sedam godina direktorovanja, Ilić je, naime, zaposlio svog sina i sinovljevu ženu, ćerku i njenog supruga, brata od strica i njegovu suprugu, ali i svoju sestričinu, što je, inače, javna tajna u Leskovcu na koju se niko od nadležnih nije obazirao, a Agencija je reagovala na osnovu prijave jednog građanina.

  Direktor je doveo sebe u situaciju sukoba interesa, javni interes podredio privatnom i javnu funkciju iskoristio za sticanje koristi za povezana lica, čime je ugrozio poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije, navodi se između ostalog u dopisu v. d. direktorke Agencije za borbu protiv korupcije Verke Atanasković, u koji je Blic imao uvid.

  Na poziv novinara, Ilić je kratko rekao da nema komentar i spustio slušalicu. U ranijoj izjavi za Blic priznao je da je zaposlio članove svoje porodice i rođake, ali na konkursu, te da je inspekcija proveravala anonimne prijave kojima je optuživan za sukob interesa, ali da nije pronašla ništa nezakonito.

  Zbog toga sam obeleo, a inspekcije nisu našle ništa nezakonito, kazao je tada Ilić.

  U prijavi jednog građanina Leskovca upućenoj Agenciji navodi se još da je Ilić zaposlio i decu jednog prosvetnog inspektora, ali u odgovoru stoji da to ne predstavlja sukob interesa po Zakonu o Agenciji.

  Članovi Ilićeve porodice, osim bratovljeve supruge, zaposleni su sa petim stepenom stručne spreme. Profesori u toj školi navode primer Ilićeve snahe koja je sa završenom Medicinskom školom zaposlena u Trgovinsko-ugostiteljskoj kao higijeničarka. Vanredno je potom završila upravo Trgovinsku školu i danas uči đake kako da prave kolače.

  Ono što, međutim, svi priznaju, Ilić je uspeo da uvede veliki broj smerova pa sada škola kojom rukovodi jedna je od najvećih i najprestižnijih u Leskovcu.

  Nepotizam je, inače, izražen i u drugim leskovačkim školama, ali je do Agencije za borbu protiv korupcije dospeo samo Ilić. Postoji i direktor koji u svom mandatu uspeo da zaposli više svojih rođaka od Ilića, a to je direktor osnovne škole u Vinarcu Nenad Cekić.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pixabay

   Poštovani , Stvarno je glupo da kao Biznis novina Perfidno prenosite Članke Opozicionog karaktera Držite se Biznisa Pozdrav P.S. Verni čitalac

  • obican gradjanin

   Eh da je samo to moglo bi se i preziveti. Ali sta rade drugi i druge firme,pa oni koji dobiju vasu dokumentaciju recimo radi usluga koje pruzaju a oni tu dokumentaciju pokazuju svojim prijateljima ili rodjacima, sto nikako ne bi smeli. Svoje pozicije koriste pruzajuci nezakonite usluge svojima na racun drugih...Mnogo toga je u ovom gradu.....Zato ce ovde i ostati na kraju samo ti "lesinari" pa neka sami sebe podave, i sada ih nema puno onih koji vrede ali na kraju nece biti nikog ostace samo oni najgori a sta ce oni sami sa sobom i svojom bednom dusom

  • smejem se a ne bih plakao

   A sto im i plata ne leze na jedan tekuci racun, mozda bi i tad bilo sve zakonito :)

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE