Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NEOPHODNOST: Direktor škole angažovao agenciju za pravljenje rasporeda časova

  Nezadovoljni roditelji učenika OŠ „Dragojlo Dudić“ u beogradskom naselju Mali Mokri Lug prijavili su direktora Đuru Kosića prosvetnoj inspekciji. Jedan od razloga je nenamensko trošenje novca i angažovanje agencije za izradu rasporeda časova – prenose Večernje novosti.

  Zbog prekoračenja i zloupotreba službenih ovlašćenja, predstavnici roditelja izneli su nekoliko zamerki na rad direktora ove ustanove Đure Kosića. Oni su ga prijavili prosvetnoj inspekciji, a prvi čovek škole tvrdi da je sve rađeno po zakonu i da nadležni nisu izrekli nijednu meru.

   Prema rečima Vlade Bulatovića, člana Saveta roditelja, direktor škole je organizovao neakreditovani kurs „Ofis 365“ za nastavnike škole, na kome je bio i predavač. Pošto se seminar ne nalazi u Katalogu Ministarstva prosvete, nastavnici koji su ga pohađali nisu dobili bodove, koji su im neophodni za licencu.

  Bulatović dodaje da u Komisiji za ekskurzije nije bilo predstavnika roditelja, a razmatrana je samo jedna pristigla „ponuda“. Takođe, direktoru se zamera da sednicama Školskog odbora ne prisustvuje sekretar škole, što može dovesti u pitanje zakonitost odluka koje su donete.

  – Kursevi za edukaciju nastavnika ne moraju biti akreditovani – objašnjava direktor Kosić. – Svi zaposleni koji su pohađali kurs dobili su licencu za ofis. Novac jeste uplaćen firmi čiji je vlasnik sekretar škole, ali tada on nije bio na toj funkciji. Izradu novog rasporeda časova tražio je Savet roditelja u martu, kako bi nastava bila u jednoj smeni. Pošto je to bilo pred kraj školske godine, nijedan nastavnik to nije mogao da uradi, pa je angažovana agencija.

  Kosić ističe da je agencija napravila raspored i za ovu školsku godinu, kao i da je bio raspisan javni tender i izabrana najpovoljnija ponuda.

  – Na tender za ekskurzije su se prvo javile dve agencije, ali nisu ispunjavale uslove – navodi direktor. – Na ponovljenom se javila jedna, a roditelji su bili prisutni kada su otvarane ponude. Netačne su i tvrdnje roditelja da sekretar ne prisustvuje sednicama školskog odbora.

   

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • no comment

   Uvidom u dokumentaciju utvrdjeno je da direktor nije preksio zakon. To gotovo uvek kazu gotovo sve srpske inspekcije kada kontrolisu rad institucija i javnih preduzeca. Sta li su roditelji uopste ocekivali?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE