Nemci stigli u Novu Pazovu, plate TRI PUTA veće od prosečne u Srbiji (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemci stigli u Novu Pazovu, plate TRI PUTA veće od prosečne u Srbiji (FOTO)

  Nemačka kompanija MTU Mejtenans Srbija, deo MTU Aero endžins koji se bavi proizvodnjom avio-motora, počela je izgradnju fabrike za popravku avio-motora u Novoj Pazovi.

  Početku radova za investiciju vrednu oko 100 miliona evra, koja će u prvoj fazi zaposliti do 440 ljudi, prisustvovao je i predsednik Aleksandar Vučić.

  Objekat, koji će se nalaziti na zemljištu od 26 hektara, imaće početni godišnji kapacitet od 470.000 sati popravke.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je o ovoj investiciji razgovarano tri godine.

  “MTU je velika promena za Pazovu, koje ima stopu nezaposlenosti ispod pet odsto, jer će donositi više prihoda, lakše će se rešavati komunalni problemi, lakše će se zapošljavati“, kazao je on i dodao da će plate u MTU biti tri puta veće od prosečne u Srbiji.

  Vodeći proizvođač motora u Nemačkoj, tvrdi Vučić

  Vučić je kazao da će deca u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi, u okviru dualnog obrazovanja, moći da nauče kako se radi u jednoj od tehnološki superiornih kompanija, na avionskim motorima i mašinama u avioindustriji.

  “MTU je fabrika koja pravi razliku i pokazuje koliko smo napredovali da od fabrike vunice dođete do najsavremenijih tehnoloških fabrika za proizvodnju i održavanje avionskih motora“, kazao je Vučić.

  U junu 2019. MTU je saopštio da je izabrao opštinu Nova Pazova, kao lokaciju za svoj novi pogon za popravku motora, koja je 30 kilometara udaljena od aerodroma “Nikola Tesla“.

  MTU Aero endžins vodeći je proizvođač motora u Nemačkoj, a trenutno obavlja oko 1,9 miliona sati opravki u svojim postrojenjima, dok oko 30 odsto trenutno aktivnih letelica u svetu imaju ugrađene komponente MTU.

  Kompanija se bavi dizajnom, razvojem, proizvodnjom i podrškom za motore za komercijalne i vojne avione, a nalazi se među tri najveća pružaoca usluga za komercijalne avionske motore i industrijske gasne turbine.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE