Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemci otvaraju fabriku baterija u Severnoj Makedoniji

  Nemačka kompanija za proizvodnju litijum-jonskih baterija BMZ će u Severnoj Makedoniji otvoriti fabriku sa projektovanim godišnjim izvozom od preko 360 miliona evra, najavila je vlada u Skoplju.

  Vicepremijer Severne Makedonije za ekonomska pitanja Fatmir Bitići je, kako je saopšteno, rekao da je ta investicija BMZ-a, za koju je potpisan ugovor u Frankfurtu, vredna 65 miliona evra i da će otvoriti 755 novih radnih mesta.

  Bitići je, nakon potpisovanja ugovora, ocenio da će sa projektovanim godišnjim izvozom od preko 360 miliona evra nova fabrika BMZ-a značiti direktnu korist za izvozne mogućnosti Severne Makedonije i unapređenje trgovinskog bilansa.

  „BMZ je kompanija koja proizvodi baterije i implementira baterijske sisteme u sektorima. Sinonim je za tehnološki naprednu kompaniju, sa visokim nivoom održivosti i tržišnim potencijalom koji proizilazi iz njihovih inovativnih, visokokvalitetnih proizvoda, za koje bi svaka zemlja želela da bude deo njene privrede“, rekao je Bitići.

  „Najvažnije je da će BMZ zaposliti više od 750 ljudi sa platama od preko 1.200 evra bruto“, rekao je Despotovski u Frankfurtu nakon potpisivanja ugovora.

  Vlada Dimitra Kovačevskog je, kako je saopšteno, dogovorom sa BMZ „u poslednje dve i po godine završila investicioni ciklus od preko 950 miliona evra, koji već otvaraju nova radna mesta, čiji će ukupan broj dostići preko 12.500“.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE