Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemanja Stajić od sada neće legalizovati objekte po Beogradu

  Nemanja Stajić, dosadašnji sekretar Sekretarijata za poslove legalizacije objekata Grada Beograda i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, više neće biti na toj funkciji.

  Nova gladska vlast odlučila je da mu ne produži mandat posle isteka.

  Na sednici Gradskog veća u Beogradu, održanoj u četvrtak, odlučeno je da dosadašnji sekretar za poslove legalizacije objekata u Beogradu ne bude više na toj poziciji.

  Njemu je mandat istekao prethodnog dana, a novoformirana gradska vlast donela je odluku da mu ne produži angažman u prestonici. Kako Nova.rs saznaje, naredne nedelje se očekuje raspisivanje konkursa posle koga će biti imenovan novi sekretar.

  Niz afera

  Za Nemanju Stajića vezuje se niz afera. Nedeljnik NIN je objavio da je Stajić bio deo grupe koja je podsticala policajca Gorana Stamenkovića da prizna krivicu za rušenje u Savamali.

  KRIK je u aprilu pisao da se preko Stajića obavlja legalizacija nelegalno novosagrađenih objekata u Beogradu, kao i legalizacija objekata koji ne ispunjavaju propise. Više investitora govorilo je za KRIK da se više isplati kroz mito platiti legalizaciju, nego raditi po propisima. Kako su rekli takvi objekti se brže završavaju i brže prodaju na tržištu.

  Protiv Nemanje Stajića 2018. godine je antikorupcijski tim Demokratske stranke podneo krivičnu prijavu jer je, kako su rekli, funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima mimo svih propisa uknjiženo čak 52 stana i lokala.

  Stajićevo ime našlo se na tapetu i građana koji se bave zaštitom Savskog nasipa od divlje gradnje.

  Izvor: Nova S

  Foto: YT Scrn/BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE