"Nemamo saosećanja za njih": Ruska ambasada u Irskoj ne može da nabavi lož ulje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Nemamo saosećanja za njih”: Ruska ambasada u Irskoj ne može da nabavi lož ulje

  Ruska ambasada u Irskoj nailazi na probleme s nabavkom lož ulja za grejanje, jer joj kompanije s kojima je do sada sarađivala odbijaju da isporuče zalihe.

  Ambasada smeštena u Dablinu sada pokušava da nabavi 3.000 litara lož ulja izvan glavnog grada, čak je pisala irskim vlastima tražeći pomoć jer osoblju ponestaje goriva za toplu vodu i grejanje.

  “Rusi su bili očajni. Tražili su 3.000 litara lož ulja što je pre moguće. Bili bi spremni da sve plate pre isporuke. Novac nije bio problem, platili bi koliko tražimo”, rekao je za Irish Mirror izvor iz jedne naftne kompanije.

  “Ponestajalo im je ulja, ostalo im je zaliha do vikenda. Ambasada je kontaktirala nekoliko naftnih kompanija u Dablinu, a zatim pokušala s kompanijama u okolini”, dodaje izvor koji tvrdi da je njegova kompanija odbila dopremiti lož ulje ruskoj ambasadi zbog zverskih ubistava u Ukrajini.

  Nije poznato da li je ruska ambasada u međuvremenu uspela da osigura zalihe ulja za grejanje.

  Zamenik irskog premijera Leo Varadkar komentarisao je celu situaciju i rekao da “nema saosećanja za rusku vladu i rusku ambasadu”.

  Irske vlasti su proverile da li su dužne da pruže pomoć ruskoj ambasadi prema pravilima Bečke konvencije i došle do zaključka da Ministarstvo inostranih poslova “ne može naterati kompanije da posluju s Rusima”.

  Ruska ambasada je rekla da se radi o diskriminaciji i 22. marta poslala protestno pismo irskom ministru inostranih poslova Sajmon Koveniju.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE