Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZF (Screenshot YouTube)

  Nemačkoj kompaniji još 45 mil. EUR subvencija i 16 hektara zemljišta u Pančevu

  Nemačka kompanija „ZF“ dobila je 45,5 miliona evra državnih subvencija od ministarstva privrede Srbije, kao i besplatnih 16 hektara zemljišta u Pančevu za izgradnju Centra za proizvodnju pogonske elektronike.

  Ministarstvo privrede je sa kompanijom „ZF“ potpisalo dva ugovora o dodeli državne pomoći, a poslednji je potpisan u oktobru ove godine i odnosi se na dodelu 42,8 miliona evra državnih subvencija.

  Projekat za koji je dodeljena državna pomoć podrazumeva izgradnju Centra za proizvodnju pogonske elektronike, gde bi trebalo da bude zaposleno najmanje 589 novih radnika od kraja 2027. godine.

  Ta kompanija treba u tom periodu da investira najmanje 238 miliona evra, u okviru čega najmanje četvrtina treba da bude finansirana iz sredstava kompanije bez korišćenja državnih subvencija.

  Za potrebe izgradnje tog Centra, „ZF“ je od Republičke direkcije za imovinu dobio i 16 hektara besplatnog zemljišta u Pančevu, a vrednost zemljišta procenjuje se na 1,2 miliona evra, odnosno 863 dinara po kvadratu zemljišta.

  „ZF“ je od ministarstva privrede državnu pomoć dobio i u avgustu ove godine za osnivanje servisnog centra u Novom Sadu u oblasti e-mobilnosti i razvoj interverterskog hardvera i softvera.

  Toj kompaniji je dodeljeno 2,7 miliona evra uz obavezu da kompanija zaposli 370 novih radnika do kraja 2025. godine i u istom periodu uloži najmanje 6,8 miliona evra, a četvrtina investicije ne sme da sadrži bilo kakvu državnu pomoć.

  Nova ekonomija piše da je „ZF“ u toku 2019. i 2020. godine dobio 25,6 miliona evra državne pomoći.

  Izvor: Beta

  Foto: Scrn YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE