Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemački „višak“ 14 milijardi evra

  Nemački budžetski višak za 2017. godinu mogao bi da dostigne 14 milijardi evra, javlja Špigl.

  Na brojku je uticao solidan ekonomski rast i povećanje prihoda od poreza, piše Špigl, dodajući da će to omogućiti širi pregovarački prostor za konzervativni blok kancelarke Angele Merkel u sklopu pokušaja da osnuje novu koaliciju sa Zelenima i sa Slobodnim demokratima.

  Ministarstvo finansija ranije je prognoziralo neizmenjena budžetska kretanja, premda su ekonomski instituti prošli mesec predvideli rekordan višak u nadolazećim godinama.

  Spomenuti podaci su jako dobri za konzervativce Angele Merkel, Slobodne demokrate i Zelene, koji će u naredne četiri godine za predviđene projekte moći izdvojiti dodatna finansijska sredstva.

  Ministarstvo finansija, koje će polovinom novembra objaviti projekcije o poreskim prihodima, za sada nije komentarisalo informaciju.

  budžetski višak će vladi omogućiti pokrivanje sedam milijardi troškova namenjenih primeni dokumenta o nuklearnom sporazumu, kao i trošak koji se odnosi na migrante u iznosu od 6,7 milijardi evra, a da pritom ne dirne u 20 milijardi evra tešku rezervu osiguranu na vrhuncu migrantske krize 2015.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE