Nemački "Amazonci" spremaju ŠTRAJK - traže ČETIRI puta veći bonus

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemački “Amazonci” spremaju ŠTRAJK – traže ČETIRI puta veći bonus

  Drugi najveći sindikat u Nemačkoj, Ver.di, koji okuplja radnike pretežno iz sektora usluga, pozvao je zaposlene Amazona na štrajk.

  Pretpraznični štrajkovi upozorenja u nemačkim logističkim sedištima Amazona događaju se s vremena na vreme još od 2013. godine.

  Na taj način radnici s najnižim platama koji rade u najtežim uslovima u ovoj kompaniji i pod velikim su vremenskim pritiskom, zahtevaju bolje uslove rada i više plate.

  Štrajk na Crni petak ili neposredno pre Božića imaju posebno velik uticaj jer se tada najviše robe mora isporučiti iz skladišta, pa se tada nakuplja i najviše prekovremenih sati.

  Upravo tu činjenicu ovaj sindikat želi da iskoristi kako bi zastojem rada stvorio veći pritisak na kompaniju Džefa Bezosa.

  Ovoga puta glavni zahtev je povećanje bonusa – umesto najavljenih 400 evra, zaposleni Amazona traže četverostruko veći iznos.

  Kako sada stvari stoje štrajk bi trebalo započeti u ponedeljak ujutro i trajati cee nedelje. Odvijaće se, najavljeno je, samo u logističkom centru u Bad Hersfeldu.

  Rojters prenosi kako je Amazonov odgovor na sve dosadašnje slične akcije bio mlak, te da zbog slabog odziva radnika nisu zabeležili značajne posledice.

  Amazon inače u Nemačkoj planira da otvori još jedan novi centar, s kojim će imati skladišta na 35 lokacija i preko 20.000 zaposlenih u toj zemlji.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE