Od toliko građevina DOŠLO VREME za izložbu o infrastrukturi (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od toliko građevina DOŠLO VREME za izložbu o infrastrukturi (FOTO)

  “Srbija 2019. – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko” naziv je multimedijalne izložbe posvećene građevinskim poduhvatima u Srbiji, čijem su otvaranju prisustvovali predsednik Srbije i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

  Ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je Srbija ove godine pokrenula izgradnju četiri nova autoputa i da će sledeće početi da gradi još dva.

  Vučić i Mihajlović na izložbi (foto: Ministarstvo građevine)

  Ona je rekla da je njen utisak svih ovih godina da je sa svakom linijom Er Srbije i kilometrom puta i pruge, kao i svakim uloženim dinarom u vodni saobraćaj vraćena nada da Srbija može da uradi velike stvari. “Ništa više u Srbiji nije daleko”, poručila je Mihajlović na otvaranju izložbe.

  Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je za poslednjih pet godina u Srbiji urađeno više nego u prethodnih 50 godina. “Na trenutak sam pomislio i da zaplačem od sreće jer sam malim delom i sam učestvovao u tom poslu”, rekao je Vučić.

  Naveo je i da se “ne rade putevi sami od sebe, da se ne grade zgrade same od sebe”, već je, kako je rekao, “neko to morao da da uradi”.

  On je naveo da je 2012. godine sa aerodroma u Nišu poletelo 1.500 ljudi, a na današnji dan 400.000 ljudi. Dodao je da je u utorak prvi let sa aerodroma u Lađevcima za Beč, te da je to prvi avion koji će moravički okrug spojiti sa Bečom.

  “Aerodrom u Beogradu je pre pet godina imao tri miliona putnika, danas ima šest miliona”, rekao je Vučić.

  Vučić i Mihajlović na izložbi (foto: Ministarstvo građevine)

  Vučić je govoreći o železničkom saobraćaju naveo da će Srbija uraditi prugu do granice sa Crnom Gorom i da je ostala deonica od Valjeva do Vrbnice i dodao da bi on lično voleo da bude izgrađena brza pruga Beograd – Niš, iako zna da su, kako je ocenio, troškovi veliki, ali da se nada da će Srbija imati novca za to.

  “Uveren sam da ljudi u Srbiji danas mogu da vide drugačiju Srbiju”, poručio je Vučić.

  Do kraja decembra program “Srbija 2025”

  Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će 28. decembra sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima izložiti program “Srbija 2025”. On je, posle otvaranja izložbe, novinarima rekao da će to biti plan za budućnost.

  “Plan za budućnost kojim ćete se dodatno ponositi”, poručio je Vučić i naglasio da je vidljivo koliko je Srbija napredovala.

  Zahvalio je svima koji su, uprkos svim hajkama i harangama, podržavali posvećenost u radu. “Bez njih ne bismo mogli pola onoga da uradimo što smo danas uradili”, dodao je Vučić.

  Izvor: Beta, RTS

  Foto: MGSI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE