Nemačka u lovu na "ilegalne" građevince

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačka u lovu na “ilegalne” građevince

  Nemačka policija i carinici pretražili su tokom dana 140 objekata u zapadnoj Nemačkoj i uhapsili osam osoba u okviru istrage o organizovanom ilegalnom radu u građevinskoj industriji.

  Tužilaštvo je saopštilo da su osumnjičeni najverovatnije formirali složenu mrežu kompanija, koristeći lažne račune kako bi izbegli plaćanje socijalnih doprinosa i poreza, prenosi Rojters.

  “Osumnjičeni su optuženi da su koristili mrežu izmišljenih kompanija radi lažnih računa za više stotina građevinskih firmi u nemačkoj državi Severna Rajna-Vestfalija”, rekao je Armin Rolfink, predsednik nemačke centralne uprave carina.

  Prema njegovim rečima, ilegalni poslovni promet iznosio je oko 48 miliona evra, čemu treba dodati neplaćene poreze i socijalne doprinose u vrednosti od oko 38 miliona evra.

  “Ovo su visoko profesionalni kriminalci koji mogu očekivati kaznu ako budu osuđeni. Predviđena zakonska kazna je najmanje šest meseci zatvora, a može da traje najviše 10 godina”, rekao je javni tužilac Vupertala Volf-Tilman Baumert.

  Izvor: Novosti, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE