Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  dresden

  Nemačka razmatra zaštitu stanara od izbacivanja

  Stanari koji ne mogu da plate dramatično povećane račune za energiju trebalo bi dobiti najmanje pola godine zaštite od deložacije, kao i beskamatnu podršku kako bi domaćinstvo ostalo finansijski likvidno.

  Takav predlog posebne Komisije za gas i grejanje sada je na razmatranju u federalnoj Vladi.

  Nemačka vlada traži načine kako da zaštiti građane od divljih cena energije. Zadužila je Stručnu komisiju za gas i grejanje da izradi predlog koji predlaže polugodišnju zaštitu stanara od deložacije čak i ako ne mogu da plate račune.

  Komisija, u izveštaju na 34 stranice koje je podnelo vladi na razmatranje, predlaže da ljudi u iznajmljenim stanovima „moraju imati najmanje pola godine da pokriju nepodmirene račune za energiju“.

  „Pogođena domaćinstva trebalo bi da dobiju pomoć… iz fonda za pomoć kako bi se izbegla isključenost“, rekla je komisija. Podrška mora trajati dok najmoprimac ne pokrije razliku uzrokovanu povećanjem cena energije.

  Beskamatne finansijske injekcije za održavanje likvidnosti domaćinstvima s niskim i srednjim primanjima trebalo bi da budu dostupne od 1. januara do 30. aprila 2024. godine.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE