Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačka

  Ovom sektoru u Nemačkoj nedostaje 40.000 radnika, PLATE i do 10.000 evra

  Nemački bankarski sektor je u prvom kvartalu ove godine objavio skoro 40.000 slobodnih radnih mesta.

  Ovo ne samo da je više nego u istom periodu prošle godine, već predstavlja i kontrapokret celokupnoj privredi u kojoj je smanjen broj otvorenih radnih mesta. Nedostatak kvalifikovanih radnika očigledno ima veliki uticaj na finansijski sektor.

  Broj pozicija koje su banke, kreditne institucije i štedionice u Nemačkoj javno objavile iznosio je 39.846 u prvom kvartalu 2024. godine, što je povećanje od 4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

  To pokazuje istraživanje berlinskog stručnjaka za tržište osoblja Indeks grupe, prenose nemački mediji. U privredi u celini, međutim, broj javno oglašenih poslova smanjen je za devet odsto, pokazuju podaci.

  Gde ima najviše slobodnih radnih mesta?

  „Što se tiče ponuda za posao, Frankfurt je opravdao svoju reputaciju finansijske prestonice Nemačke“, objasnio je čelnik Indeksa. „U glavnoj metropoli je u prvom kvartalu ove godine bilo više od 4.200 javno oglašenih poslova, a slede Berlin i Minhen sa oko 2.700 i 2.500 ponuda za posao u finansijskom sektoru“.

  nemačka

  Bankarski sektor, Nemačka (Freepik)

  Pored Diseldorfa, Hamburga i Štutgarta, istraživanje pokazuje još tri grada u kojima je od januara do marta javno oglašeno više od 1.000 radnih mesta u bankarskoj industriji.

  Očekivano, najveći broj slobodnih radnih mesta u industriji širom Nemačke bio je u oblasti finansija i računovodstva sa oko 16.600.

  Prodaja i distribucija su na drugom mestu sa oko 7.400 radnih mesta. A na trećem mestu je oblast organizacije i upravljanja projektima sa oko 4.300 radnih mesta.

  Nemačke banke traže mlade talente

  Pored radnika sa profesionalnim iskustvom, nemačke banke traže i brojne mlade talente. Indeksni podaci pokazuju da je oko četvrtina od 40.000 javno oglašenih pozicija bila za mlade stručnjake, pripravnike, pripravnike i studente.

  Ovo se poklapa sa izjavama menadžera ljudskih resursa poslednjih nedelja. „Obuka šegrta nam je fundamentalno važna“, rekao je nedavno šef ljudskih resursa LBBV-a. Slično tvrdi i direktor ljudskih resursa DZ banke, koji je za tekuću godinu najavio zapošljavanje više mlađih kadrova.

  nemačka

  Evro skulptura, kovanica, Frankfurt, Nemačka (Pixabay)

  Za svoje statističke podatke o tržištu rada, IndeX Group procenjuje 197 štampanih medija, 289 onlajn berzi poslova, portal za zapošljavanje Federalnog zavoda za zapošljavanje i sajtove oko 657.000 kompanija.

  Veoma je važno naglasiti da su u Nemačkoj najveće plate upravo u bankarskom i finansijskom sektoru, prenosi Fenix Magazin.

  Kao bankarski službenik možete očekivati prosečnu godišnju zaradu od 41.800 evra i mesečnu platu od 3.483 evra. Ovo odgovara nadnici po satu od 21,77 evra. Plate onih na rukovodećim pozicijama su mnogo veće i dostižu i do 10.000 evra.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE