Nemačka platila dva mil. EUR za podatke o UTAJAMA u Dubaiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačka platila dva mil. EUR za podatke o UTAJAMA u Dubaiju

  Nemačka je kupila podatke koji bi poreznicima trebalo da pomognu u otkrivanju poreskih prevara nemačkih državljana, objavio je u petak ministar finanSija Olaf Šolc.

  “Podatke će sada proceniti regionalne poreske vlasti”, rekao je Šolc u Berlinu. “Poreska prevara nije prekršaj, nego krivično delo”.

  Časopis Der Spiegel prvi je izvestio o kupovini CD koji sadrži detalje o imovini u Dubaiju, kao što su zemljišta i nekretnine u vlasništvu nemačkih državljana.

  Anonimni informator pristupio je nemačkim zvaničnicima i ponudio podatke za koje je mu je savezna poreska uprava platila dva miliona evra, preneo je Der Spiegel.

  Šolc nije ni potvrdio ni opovrgnuo te navode.

  Poreske vlasti u 16 nemačkih saveznih država u prošlosti su tražile informacije od zemalja kao što je Švajcarska, kako bi otkrile poreske utaje bogatih Nemaca.

  Šolcu, vođi Socijaldemokratske stranke, borba protiv poreskih prevara jedno je od glavnih predizbornih obećanja uoči izbora u septembru, na kojima će prema anketama, njegova stranka levog centra ostvariti najgori rezultat u istoriji.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE