Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemac za stvaranje Sjedinjenih Evropskih Država

  Lider Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) Martin Šulc predložio je da se do 2025. godine formiraju Sjedinjene Evropske Države, kako bi se ojačao proces integracija unutar Evropske unije.

  Kako je rekao, da bi se to dogodilo neophodno je da čanice EU ratifikuju zajednički ustav, a zemlje koje to ne budu želele da urade biće primorane da napuste blok.

  Šulc tvrdi da samo ojačana Evropa može da se bori protiv snaga desničarskih nacionalista koji su sve popularniji u Nemačkoj, Austriji, Finskoj, Francuskoj i Holandiji, preneo je Sputnjik.

  Analitičari, međutim, smatraju da će, tehnički gledano, taj plan biti komplikovan za realizaciju, budući da Amerika neće olako podržati tu inicijativu.

  Tako nešto moglo bi da se nazove i procesom germanizacije Evropske unije, pogotovu ako se uzme u obzir da bi taj novoformirani centar mogao da se nalazi u Berlinu.

  Stručnjaci takođe tvrde i da bi podrška Vašingtona mogla da usledi ukoliko ta „nova“ Evropa bude nastavila da sprovodi antirusku politiku, ali svakako je da Amerika, kako dodaju, nije jedina svetska sila koja te planove Evrope može da osujeti.

  Izvor: Sputnjik

  Foto: EbS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE