Nema više "energetskih" iznenađenja: Vučić najavio MIRNU ZIMU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema više “energetskih” iznenađenja: Vučić najavio MIRNU ZIMU

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izavio je da je gotovo nemoguće da energetski sektor opet iznenade veliki kvarovi i procenio da će zima proći bez velikih problema, te da građani Srbije neće gotovo ništa osetiti zbog energetske krize.

  Vučić je tokom posete Termoelektrani Kostolac rekao da ima kvarova na svega 500 priključaka, da svi imaju struju i da je obezbeđeno stabilno snabdevanje uz istu cenu električne energije koja je jedna od najnižih u Evropi.

  “Narode, gotovo je nemoguće da nas bilo šta iznenadi i i da imamo prestanak sistema i da se veliki kvarovi dogode, izdržaćemo i ovu zimu bez značajnih problema i obezbediti da i naše fabrike imaju struju i da proizvode novu vrednost za našu zemlju”, poručio je Vučić.

  Zahvalio je rudarima koji su na kopovima u subotu iskopali 34.000 tona i prebacili normu za 13 odsto.

  “U subotu je potrošnja bila 116.830 megavat sati, mi smo proizveli oko 99.000, ostalo smo uvezli. Pre nekoliko dana imali smo samo 70.000”, rekao je Vučić i dodao da su radni dani problem jer industrija odlično radi.

  Objasnio je da u TENT trenutno radi sedam od osam blokova, ali ne punom snagom “jer se to đubre i blato zadržalo”, pa se dodaje mazut, a nedostatak mazuta se rešava sa Iranom i Azejrbedžanom.

  Vučić je najavio da će iz Kostolca svakog dana u Obrenovac biti poslato 3.000 tona kvalitetnijeg uglja, kako bi se osnažili kapaciteti.

  Na pitanje koja je svrha njegove posete, Vučić je odgovorio da je predsedniku mesto uz svoj narod, i da je došao da “obodri rudare”.

  Energetika je jedno od ključnih pitanja sadašnjosti i zato je predsedniku posao da obiđe Kostolac i rudare, istakao je Vučić.

  “Ja da iskopam danas ugalj, ako bih morao mogu, ali služilo bi samo u marketinške svrhe. Došao sam da ohrabrim i podržim ljude koji rade ovde”, objasnio je Vučić.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE