Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema prvomajskog odmora za srpske diplomate

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pismo svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije sa porukom da nije moguće korišćenje odmora u narednom periodu.

  Razlog je, kako navodi, „potreba za aktivnim zastupanjem interesa na različitim nivoima po pitanju UN rezolucije o Srebrenici i zahteva Kosova za prijem u Savet Evrope“.

  Pismo, u koje je N1 imao uvid, dostavljeno je svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije.

  U pismu se navodi da „imaju u vidu brojne i vrlo teške spoljnopolitičke izazove sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava, zbog čega se očekuje maksimalni angažman svih zaposlenih u Ministarstvu i celokupnoj diplomatsko-konzularnoj mreži na pitanjima rezolucije o Srebrenici i zahteva Kosova za prijem u SE“.

  Istaknuto je da je potrebno „aktivno zastupati interese u svim razgovorima na različitim nivoima, o čemu je potrebno najhitnije izveštavati Ministarstvo“.

  „Budući da su predstojeći praznici u periodu kada je neophodno naše najaktivnije delovanje, potrebno je da ostanete u zemljama prijema i nastavite da predano branite naše interese“, obrazložio je Dačić.

  Komitet ministara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bi 16. maja trebalo da se izjasni o odluci PS SE da Kosovo postane član ove međunarodne organizacije, a nešto ranije, početkom maja, trebalo bi da se održi i sednica Generalne skupštine UN na kojoj će se glasati o Rezoluciji o Srebrenici.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE