Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nastavnici

  NEMA POPUSTA za studente: Ministarstvo preporučuje – ŠKOLARINE na rate

  Ministarstvo prosvete preporučilo je svim visokoškolskim ustanovama u Srbiji da omoguće studentima uplatu iznosa školarine u više rata, zbog epidemiološke situacije.

  „Jedna od preporuka je da se studentima završnih godina osnovnih studija omogući upis do 90 ESPB bodova, kao i da se rok za upis na master studije produži za dve nedelje, a za upis na doktorske studije za mesec dana“, navodi se dalje u saopštenju.

  Takođe je dodato da studentima treba da se omoguće i „minimum“ dva apsolventska roka, kao i da trajanje rokova bude prilagođeno epidemiološkoj situaciji u cilju sprečavanja povećanog broja studenata koji istovremeno borave u prostorijama ustanove.

  Kako stoji u saopštenju, u slučajevima kada je to moguće, visokoškolske ustanove trebalo bi da predvide dodatne termine za izvršavanje predispitnih obaveza.

  Visokoškolskim ustanovama se preporučuje da preispitaju uslove za upis viših godina studija i prilagode uslove i kriterijume upisa otežanim uslovima održavanja nastave i učenja.

  Preporučuje se i da „zbog nemogućnosti studenata da u uslovima epidemije ispune svoje obaveze u izradi master radova i doktorskih disertacija, u slučajevima kada je studentu ostao samo master rad, odnosno doktorska disertacija, rok za plaćanje prenosa bodova koji nosi master rad, odnosno doktorska disertacija bude do odbrane rada, ali ne kasnije od juna 2022. godine“.

  Uoči početka nove akademske godine, 1. oktobra 2021. godine Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ukazalo je da je neophodno da visokoškolske ustanove sve aktivnosti organizuju poštujući epidemiološke mere koje donose Krizni štab i Vlada Republike Srbije, zaključuje u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE